Νάουσα

Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας: «Απόδραση στη Δράση» / παιχνίδι γνωριμίας με τη Νάουσα

Τον τίτλο «Απόδραση στη Δράση» έχει το νέο εγχείρημα του συλλόγου Φίλων του Καρναβαλιού Νάουσας και αφορά στη διοργάνωση ενός ‘’ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ’’ γνωριμίας με τη Νάουσα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες όπως και σε ΑμΕΑ, το οποίο θα διοργανωθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 σε διάφορα τοπόσημα της πόλης και θα εξελιχθεί ως μια ενιαία δράση γνώσεων γύρω από την τοπική ιστορία τη Ναουσαίικη παράδοση και τη γαστρονομία της.

Εδώ και 3 μήνες ξεκίνησε η προετοιμασία της διοργάνωσης και στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι του συλλόγου Φίλων του Καρναβαλιού Νάουσας παρουσίασαν λεπτομέρειες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο «Κιόσκι» της Νάουσας.

Αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου, Βαγγελιώ Καράμπελα, μίλησε για το γενικό πλάνο της νέας πρωτοβουλίας του Συλλόγου με τίτλο «Απόδραση στη Δράση», στη συνέχεια ο ταμίας του συλλόγου,. Γιώργος Φειδάντσης, παρουσίασε τους όρους και τρόπους του παιχνιδιού που θα λάβει χώρα στις 2 Οκτωβρίου ενώ η Γραμματέας του Συλλόγου, Ελένη Σιαμίδου, αναφέρθηκε στους δραστήριους εθελοντές του συλλόγου που αναμένεται να πλαισιώσουν και το νέο εγχείρημα κάνοντας παράλληλα κι ένα δημόσιο κάλεσμα στον κόσμο της Νάουσας για να συμμετάσχει ενεργά στη νέα δράση.

Συμβολικά και σε σχέση με τους τοπικούς φορείς που πλαισιώνουν τις δράσεις του συλλόγου των Φίλων του Καρναβαλιού της Νάουσας, συμμετείχε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού της Νάουσας, που είναι μπροστά σε κάθε κάλεσμα του συλλόγου και πάντα ανταποκρίνεται ενεργά σε όλες τις δράσεις του. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Σώματος, Νικολάτα Τσέλιου, συμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου και αφού αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα άριστη συνεργασία με τους Φίλους Καρναβαλιού, μίλησε για τον ρόλο που θα έχουν τα μέλη του Σώματος στη διοργάνωση της «Απόδρασης στη Δράση» με τη συλλογη των πόντων κάθε ομάδας εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της δράσης.

Σκοπός του νέου εγχειρήματος των Φίλων του Καρναβαλιού της Νάουσας, όπως τόνισε η Β. Καράμπελα είναι να έλθει κόσμος στη  Νάουσα, να ενημερωθεί για την ιστορία και τις παραδόσεις της, να τη γνωρίσει και να την αγαπήσει.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Φειδάντσης, πρόκειται για ένα παιχνίδι πόλης που διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη ενώ η ομάδα των Φίλων του  Καρναβαλιού της Νάουσας το γνώρισε σε όλο το μέγεθός του, συμμετέχοντας στο αντίστοιχο παιχνίδι της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου μάλιστα έλαβε και την τρίτη θέση.

Η φετινή διοργάνωσή του παιχνιδιού της Νάουσας είναι αφιερωμένη στο μεγάλο ευεργέτη της πόλης Χρήστο Λανάρα.

Η δομή του παιχνιδιού  είναι η εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πενταμελείς ομάδες από όλη την Ελλάδα, πλαισιωμένες από άτομα άνω των 18 ετών.

Το παιχνίδι θα διοργανωθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και καταλυτική ημερομηνία συμμετοχών είναι η Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Δηλώσεις συμμετοχών στη σελίδα των «Φιλών Καρναβαλιού»

https://filoikarnabaliou.webnode.gr/eggrafi/

Το παιχνίδι περιλαμβάνει πέντε σταθμούς – δοκιμασίες σε τοπόσημα της Νάουσας όπου οι διαγωνιζόμενοι μετά την παρουσίαση της θεματολογίας που σχετίζεται με το κάθε τοπόσημο καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις του θέματος που παρουσιάστηκε, συλλέγοντας πόντους ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις.

Με την βοήθεια των μελών του Σώματος  Ελληνικού Οδηγισμού  θα  γίνεται η καταμέτρηση- καταγραφή των πόντων

Η εκκίνηση του θα γίνει από τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» στην αίθουσα ΕΡΙΑ όπου από το θεατρικό που θα παρουσιαστεί θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμασία.

Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν παραποτάμια πεζή διαδρομή  στο «σπίτι» του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες με την αντίστοιχη διαδικασία σχετικά με το δρώμενο.

Επόμενος σταθμός, η  Αγία Παρασκευή όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους θα υπάρχει αντίστοιχη δοκιμασία σχετική με παραδοσιακές φορεσιές τους. Εκεί θα υπάρξει στάση για ξεκούραση και θα προσφερθεί σε όλους ένα ελαφρύ γεύμα

Ακολουθεί γαστρονομική δοκιμασία τοπικών εδεσμάτων και κρασιών της Νάουσας, στον Πύργο Ρολογιού της πόλης.

Καταλήγουμε στο πλακόστρωτο του Πάρκου της Νάουσας όπου η τελική δοκιμασία με παιχνίδια δράσης, θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού.

Ακολουθεί το αποχαιρετιστήρια πάρτυ με πολλές πολλές εκπλήξεις

Στις τρείς  πρώτες ομάδες θα δοθούν σημαντικά έπαθλα, ενώ  για όλους οι «Φίλοι του Καρναβαλιού της Νάουσας» έχουν μεριμνήσει για αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα του παιχνιδιού «Απόδραση στη Δράση» είναι αναρτημένο στη σελίδα μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων