Κόσμος Συν & Πλην Σχόλια

Κίεβο: Σέλφι και χρήμα στα συντρίμμια! / Ευρωπαίοι δήμαρχοι συζητούν για την… ανοικοδόμηση της χώρας!

Το μια εικόνα χίλιες λέξεις ισχύει και για την περίπτωση της σέλφι δημάρχων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, που επισκέφθηκαν το εμπόλεμο Κίεβο για να επικυρώσουν μνημόνιο συμφωνίας, σχετικά με την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Τη στιγμή που εκατοντάδες εμπόλεμοι ένθεν και ένθεν σκοτώνονται κάθε μέρα, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτι τους, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος της Ουκρανίας έχει καταστραφεί -γιατί υποτίθεται ότι οι εν λόγω δήμαρχοι γι αυτήν ενδιαφέρονται-  αυτοί δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, ακόμη και τον ενθουσιασμό για τις μπίζνες που θα αναλάβουν σχετικά με την ανοικοδόμηση ουκρανικών πόλεων.

Είναι της ίδιας συνομοταξίας μ’ εκείνους, τους αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών, που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ σε δεκάδες άλλες εισβολές, που κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες, όχι μόνο σιωπούσαν, αλλά έπαιρναν και μέρος στην απανθρωπιά!

Και όχι μόνο αυτό. Αδιαφορούν για τις μεγάλες επιπτώσεις, εξαιτίας του εμπάργκου, στους ίδιους τους πολίτες, που τους εξέλεξαν.

Δείτε τους και θαυμάστε τους! Μπροστά στο χρήμα, τίποτα!

Βέβαια, δεν είναι οι πρώτοι! Τους πρόλαβαν Γερμανοί! “Πόζα με γέλια και σαμπάνια από το εμπόλεμο Κίεβο”

ΥΓ. Η ανάρτηση της ελληνίδας δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας