Βέροια

Θεσσαλονίκη: Σε σταθερή κατάσταση ο 6χρονος από τη Βέροια με την εγκεφαλική αιμορραγία

Στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 6χρονος Νικόλας, που διακομίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17/8, με εγκεφαλική αιμορραγία στο ΑΧΕΠΑ από το Νοσοκομείο Βέροιας.

Η ζωή του μικρού αγοριού, του οποίου η κατάσταση κρίνεται σταθερή, σώθηκε χάρη στη γέφυρα ζωής που έστησε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία για να μεταφερθεί ο μικρός όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Οι γονείς του αγοριού συγκλονισμένοι τους ευχαριστούν.

«Μεταφερθήκαμε στη Βέροια με ασθενοφόρο. Εκεί το παιδί έπεσε σε κώμα, το διασωληνώσαμε. Πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ. Είχαν κλείσει όλη τη Θεσσαλονίκη. Ειλικρινά μπράβο τους, δεν υπήρχε εμπόδιο στο να πάμε. Αυτή τη στιγμή η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα φανούν όλα όταν ξυπνήσει» λέει η μητέρα του Νικόλα στον ΑΝΤ1.

«Φτάσαμε πάρα πολύ γρήγορα. Αλλιώς θα αργούσαμε, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε εγκαίρως. Το ευχαριστώ όχι είναι λίγο, δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Ήταν μεγάλη επιχείρηση, δεν ήταν κάτι απλό» αναφέρει ο πατέρας του 6χρονου.

Το αγοράκι από τη Βέροια, που αντιμετωπίζει εκ γενετής πρόβλημα υγείας, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία στο σπίτι του.

Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης ενδοεγκεφαλικού αιματώματος.

Στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου όπου παρακολουθείται μετεγχειρητικά.