Αλεξάνδρεια Περιβάλλον Τοπικά

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Ο βιολογικός καθαρισμός στην Αλεξάνδρεια δεν λειτουργεί

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, συνεχείς είναι οι αναφορές για το πρόβλημα του νερού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες για γλυκό νερό και οι καιρικές συνθήκες, δεν βοηθούν καθόλου. Κλιματική αλλαγή την λένε πολλοί. Εδώ στον τόπο μας, μπορούμε να την πούμε κακοδιαχείριση, βαρβαρότητα, ιδιοτέλεια ή πλήρη αδιαφορία, σε σχέση με το νερό.

Αφορμή αυτή τη φορά, ήταν οι διαμαρτυρίες κατοίκων, όχι σε κάποια υπηρεσία αλλά, στην Οικολογική Ομάδα. Αφόρητη δυσοσμία από τον βιολογικό καθαρισμό, υποτίθεται, της Αλεξάνδρειας. Δεν είναι ψέματα. Απλά ο βιολογικός καθαρισμός, δεν λειτουργεί. Ακατέργαστα τα λύματα, αποβάλλονται σε ένα διπλανό κανάλι. Και δεν λειτουργεί σε τέτοιο βαθμό, που μέσα στις δεξαμενές, φύτρωσαν χόρτα ενός μέτρου. Τα όποια στερεά υπάρχουν στις δεξαμενές, τα αδειάζουν εκεί δίπλα, έξω από τις εγκαταστάσεις. 

Την επόμενη φορά παγκόσμιας ημέρας του νερού, μην ξεχάσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας, να  κάνει εκδηλώσεις για την αξία του νερού. Δεν κοστίζει τίποτε. Όμως μην ξεχνάνε. Όλο αυτό, είναι βίαιη υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας, εκτός του περιβάλλοντος, κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και ανυπαρξία Διοίκησης . Πιθανόν να παρουσιαστούν χαρτιά με μετρήσεις που θα λένε ότι οι αναλύσεις του νερού, δείχνουν ότι όλα δουλεύουν καλά. Θα είναι ψέματα όλα.

Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων

Οικολογική Ομάδα Βέροιας

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας