Ελλάδα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ασημένιο μετάλλιο ο Χρήστου / «Χάλκινος» ο Γκολομέεβ

Συνεχίζεται η συλλογή μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο στα 100μ. ύπτιο, ενώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ το χάλκινο στο 50μ. ελεύθερο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απόστολος Χρήστου φθάνει στο 4ο διαδοχικό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στα ευρωπαϊκά, μετά τα χάλκινα στο Λονδίνο το 2016, στη Γλασκώβη το 2019 και στη Βουδαπέστη το 2021.

O τελικός στο κατάμεστο «Foto Italico» εξελίχθηκε όπως λίγο πολύ αναμενόταν με τον Απόστολο Χρήστου και τον γηπεδούχο Τόμας Τσεκόν να μονομαχούν για το χρυσό μετάλλιο μέχρι την τελευταία χεριά, καθώς ο Γάλλος Γιοάν Εντόι Μπρουάρ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό τους και να περιορίζεται στο χάλκινο μετάλλιο.

Το ντέρμπι για το χρυσό μετάλλιο βρήκε τελικά νικητή τον Τσεκόν, τον πρωταθλητή κόσμου στην αρχή του καλοκαιριού στη Βουδαπέστη, με διαφορά τριών εκατοστών του δευτερολέπτου.

Ο Τσεκόν τερμάτισε σε 52.21, ο Χρήστου σε 52.24 κι αν υπήρχε έστω μια ακόμη χεριά, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

«Χάλκινος» ο Γκολομέεβ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έδωσε σκληρή μάχη για ένα μετάλλιο στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης στη Ρώμη και τα κατάφερε.

Τερμάτισε στην τρίτη θέση με χρόνο 21.75 και κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο (τρίτο συνεχόμενο) στο αγώνισμα.

Ο σπουδαίος Ελληνας πρωταθλητής έχει ένα ασημένιο από το Ευρωπαϊκό του 2018 και ένα χάλκινο από πέρυσι στη Βουδαπέστη, επαναλαμβάνοντας σήμερα την ίδια επιτυχία. Αυτό ήταν το 25ο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ λίγα λεπτά μετά ακολούθησε το 26ο με τον Χρήστου.

Ο Μπέντζαμιν Πράουντ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε το χρυσό με 21.58, ενώ το αργυρό πήγε στον Ιταλό Λεονάρντο Ντεπλάνο με 21.60.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας