Σχόλια Χιούμορ

Είστε να ναυλώσουμε τη θαλαμηγό «Christina O» για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο; / είναι ευκαιρία!

Διαβάζουμε ότι η θρυλική θαλαμηγός του έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία για ένα διάστημα πέρασε στο ελληνικό δημόσιο, τώρα πλέον βρίσκεται ξανά σε ιδιωτικά χέρια και, αφού ανακαινίστηκε πλήρως, είναι στη διάθεση του κοινού για κρουαζιέρες, χωρίς εξαιρέσεις.

Οι μισθωτοί, λοιπόν, φίλοι της κρουαζιέρας έχουν και αυτοί τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια τέτοια μοναδική ευκαιρία. Αν υποθέσουμε ότι ο μισθός τους είναι κατά μέσο όρο 1000 ευρώ το μήνα, πρέπει να μαζευτούν 850 άτομα, να διαθέσουν ολόκληρο το μηνιάτικο, για να ναυλώσουν την εν λόγω θαλαμηγό για μία εβδομάδα.

Μόνο, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η θαλαμηγός των 99 μέτρων μήκους, μπορεί να φιλοξενήσει 34 άτομα. Συνεπώς οι υπόλοιποι 816 θα μείνουν απ’ έξω.

Προφανώς, η μόνη δίκαια λύση, λοιπόν, είναι να ριχτεί κλήρος ώστε, να βρεθούν οι 34 τυχεροί, οι οποίοι όχι μόνο θα απολαύσουν την εβδομαδιαία κρουαζιέρα, αλλά τα όνομά τους θα γραφούν πλάι σ’ όλων εκείνων που πέρασαν από τη θρυλική θαλαμηγό.

Βέβαια, οι άτυχοι θα πρέπει να στερηθούν τα πάντα για ένα μήνα και οι τυχεροί για τρεις εβδομάδες, αφού όμως πρώτα περάσουν τη μια βδομάδα ζωή και κότα!

Ίσως ισχυριστεί κάποιος ότι λίγοι θα είναι οι τυχεροί, και ίσως έχει δίκιο. Ναι, αλλά όμως αν σου κάτσει;

ΥΓ.

1.  Πληροφοριακά να πούμε ότι διατίθεται για πάρτι, γιορτές, εκδηλώσεις και λοιπά σε τιμές λογικές!

2. Ίσως, βέβαια, ρωτήσει κάποιος, πόσοι σήμερα στην Ελλάδα παίρνουν (καθαρό μισθό) 1000 ευρώ. Ο γράφων οφείλει να εξηγήσει ότι τις αυξήσεις τις έδωσε ο ίδιος για την οικονομία των υπολογισμών.

3. Προς το παρόν δεν διατίθενται δελτία κοινωνικού τουρισμού –σχετικά με το εν λόγω πλεούμενο-  για το πρόγραμμα Κρουαζιέρα για Όλους.

4. Διαβάζοντας τα ποσά περί θαλαμηγού ανακαλύπτει κανείς ότι εκτός από μεγάλη φτώχεια υπάρχουν και κρουνοί χρήματος για κάποιους. Στο ερώτημα πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει αυτά τα χρήματα, η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να είναι έξυπνος και προπαντός… εργατικός. Κυρίως εργατικός!

banner-article

Ροη ειδήσεων