Ελλάδα

Εντόπισαν οι Αρχές τους πρόσφυγες στον Έβρο

Μετά από αρκετές μέρες και γενική κατακραυγή, και παρά τις ανακοινώσεις των αρμόδιων Αρχών των προηγούμενων ημερών ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα πως δεν βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους, τελικά η ΕΛΑΣ με τη συνδρομή και άλλων κρατικών υπηρεσιών διέσωσε τους 38 πρόσφυγες στον Έβρο.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες σε νησίδα, 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες είχαν μαζί τους μία λέμβο.

Η ομάδα των προσφύγων, που κατά δήλωση τους είναι από τη Συρία, αποτελείται από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο πρώτης υποδοχής.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας