Άρθρα Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η… Δημοκρατία!

Πηχυαίοι οι τίτλοι των περισσότερων ΜΜΕ, κραυγές αγανάκτησης από πολιτικούς για τη… δημοκρατία μας που χτυπιέται από το σκάνδαλο των υποκλοπών!  Και βέβαια ο γράφων δεν διαφωνεί μ’ όλους αυτούς και την ιδιαίτερη… ευαισθησία τους. Αν και, όπως μας είπε χθες ο πρωθυπουργός, οι παρακολουθήσεις του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμες γιατί επρόκειτο για το… εθνικό συμφέρον!

Μεγάλο πράγμα η… δημοκρατία, όμως, όταν κάθε φορά προσαρμόζεται στα μέτρα μας και όταν φυσικά συνδυάζεται με το… εθνικό συμφέρον!

Για παράδειγμα. «…Δημοκρατία είναι να υφαρπάζεις την ψήφο λέγοντας ψέματα σε σχέση με τις προθέσεις σου και μετά να σφυρίζεις κλέφτικα!  (λεφτά υπάρχουν, είμαστε αντίθετοι με τα μνημόνια, θα σχίσουμε τα μνημόνια κλπ, κλπ!)

Κορυφαίο παράδειγμα… δημοκρατίας η κολοτούμπα  -της… αριστερής κυβέρνησης- στο δημοψήφισμα που… μετέφρασε… διαφορετικά τη λαϊκή εντολή και έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ! Αποτέλεσμα να προκύψει το τρίτο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τους “έτερους Καππαδόκες”!

…Δημοκρατία ως φαίνεται γι αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι τώρα είναι: «εμείς θέλουμε το καλό σας, που εσείς δεν το ξέρετε!»

“Για το καλό σας -και δεν χρειάστηκε να σας ρωτήσουμε- πουλήσαμε  τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, δρόμους και σιδηροδρόμους, τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, κλείσαμε μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις.  Για το καλό σας που εσείς δεν ξέρετε.”

“Για το καλό σας  και τη δημοκρατία μας επιβάλουμε εμπάργκο στους… φονιάδες των λαών Ρώσους, ανεβάζουμε τον πληθωρισμό στα ύψη και στέλνουμε όπλα στους φίλους μας Ουκρανούς για να τους πολεμήσουν. Εκτιμώντας -και δεν χρειάζεται γι αυτό να σας ρωτήσουμε- ότι προτιμάτε την ακρίβεια και το εμπάργκο από την επιθετικότητα της… ρώσικης αρκούδας”

“Δημοκρατία” είναι να δίνεις λεφτά με τη σέσουλα στις τράπεζες -συνολικά 260 δις ευρώ από τα κρατικά ταμεία- να τραβάς το χαλί κάτω από τα πόδια των πολιτών, ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες και οι τράπεζες να παίρνουν τα σπίτια!

“Δημοκρατία” είναι να χρωστάς στο Δημόσιο 500 ευρώ και αυτό να αποτελεί λόγο για να χάσεις ακόμη και την μοναδική σου κατοικία.

“Δημοκρατία” είναι να διερμηνεύεις τη θέληση των… συμμάχων πριν απ’ αυτούς γι αυτούς! Yes man!

“Δημοκρατία” είναι τρεις στους τέσσερις να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς…

“Δημοκρατία” είναι να θέλεις να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο και να χρειάζονται μήνες μέχρι να ρθει η σειρά σου!  (εκτός αν πληρώσεις).

“Δημοκρατία” είναι να έχεις νοσοκομεία χωρίς επάρκεια γιατρών και μέσων, σχολεία χωρίς επάρκεια εκπαιδευτικών και υποδομών

Εσείς που κόπτεστε λοιπόν για τη…  δημοκρατία, κλείνοντας τα μάτια σ’ όλα τα παραπάνω, δεν νομίζεται ότι η υποκρισία σας περισσεύει; Ο μόνος λόγος που μιλάτε για τις υποκλοπές είναι αφενός για να αποσιωπήσετε όλα τα προηγούμενα και να δείξετε -ευκαιρία είναι- την… ευαισθησία σας για τη… δημοκρατία!

Και, βέβαια, θίγεται επιπλέον η δημοκρατία όταν γίνονται υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων! Αυτό που ξενίζει είναι το γιατί, αφού επί της ουσίας δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και για την ιστορία να θυμίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τρία μνημόνια. Η ΝΔ δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους δυο προηγούμενους το τρίτο που επιβεβαίωνε τα δυο πρώτα, (με τον λαό αντίθετο)

Πολλές γενιές βέβαια  θα πληρώνουν τις συνέπειες αυτών των επιλογών, που προφανώς έγιναν -κι αυτές- στο όνομα της… δημοκρατίας, για το… καλό των πολιτών και… εννοείται, ερήμην τους!

Για μια ακόμη φορά, βέβαια, να τονίσουμε ότι είναι καταδικαστέες οι νόμιμες κατά τον πρωθυπουργό παρακολουθήσεις, ακόμη και αν πρόκειται για αρχηγό πολιτικού κόμματος!

Το ερώτημα, όμως, που αναγκαστικά τίθεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι: Φοβάται το σύστημα τον κ. Ανδρουλάκη, μήπως, έστω εκ των υστέρων, σηκώσει ανάστημα στους “συμμάχους – εταίρους”, καταργήσει τα μνημόνια, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, απαιτήσει “εδώ και τώρα” τις γερμανικές αποζημιώσεις,  κρατικοποιήσει τον γερμανικό ΟΤΕ, την αυστραλιανή ΔΕΗ, τα κινέζικα Λιμάνια, τους  ιταλικούς Σιδηρόδρομους, τους… Εθνικούς Δρόμους  της Τerna, τα γερμανικά αεροδρόμια ή μήπως φοβάται μη διώξει τις “Βάσεις  του θανάτου”, όπως παλιά έλεγε το ΠΑΣΟΚ!

banner-article

Ροη ειδήσεων