Βιβλίο

Βιβλίο: Αγγελική Δαρλάση «Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν» / γράφει η Ελισάβετ Τάρη

Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, η Αγγελική Δαρλάση κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών με το καινούριο της βιβλίο εμπνευσμένο από τον πιο διάσημο παραμυθά του κόσμου, τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ένα άγνωστο γεγονός είναι αυτό που ενέπνευσε την συγγραφέα για να γράψει ένα υπέροχο παραμύθι γεμάτο μαγεία, εικόνες, φαντασία και συναισθήματα. Στην πόλη που γεννήθηκε ο Άντερσεν, στην Όντενσε της Δανίας,  ένας γλύπτης, ο Γενς Κάλσιοτ, φιλοτέχνησε το τριών μέτρων χάλκινο άγαλμά του και το βύθισε στα νερά του λιμανιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις αρχές της πόλης που δεν το τοποθέτησαν στο κέντρο της.  Δήλωσε όμως ότι θα το ανασύρει στις 2 Απριλίου, την ημέρα των γενεθλίων του Άντερσεν.

Ο κόσμος περνούσε και κοιτούσε με περιέργεια το άγαλμα που επέπλεε μισοβυθισμένο.  Και ήταν και ένα μικρό αγόρι, ονειροπόλο που αγαπούσε τα παραμύθια και  συνομιλούσε με το άγαλμα. Το αγόρι πίστευε πως το άγαλμα βρισκόταν εκεί γιατί ο Άντερσεν αγαπούσε τα παραμύθια, τα παιδιά και το νερό.

Σημαντική θέση στο παραμύθι αυτό έχουν οι ήρωες των παραμυθιών του Άντερσεν, όπως το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, η Γοργόνα, ο Χανς και η Γκρέτα, το Ασχημόπαπο, το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, η Τοσοδούλα και η Βασίλισσα του Χιονιού.

Η Αγγελική Δαρλάση με το δικό της μοναδικό τρόπο γραφής προσπαθεί να πείσει τους μικρούς της φίλους να δίνουν σημασία στα παραμύθια, γιατί όλα γύρω μας έχουν μια κρυφή ιστορία που μοιάζει με παραμύθι.

Απίστευτες εικόνες ντύνουν την ιστορία με έναν μοναδικό τρόπο. Ο εικονογράφος, Βασίλης Κουτσογιάννης με τα πινέλα του και δίνοντας έμφαση στο μπλε και μοβ χρώμα,  δημιουργεί μια παραμυθένια αισθητική μαγεύοντας τον αναγνώστη. Με τις αέρινες φιγούρες των ηρώων και σε αρμονία πάντα με το κείμενο μας ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού.

Ένα παραμύθι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων  και  θα συγκινήσει όλους όσους αγαπούν και πιστεύουν στα ωραία παραμύθια και μαγεύονται από την αστερόσκονή τους!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας