Ελλάδα

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα σε μια ημέρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, σήμερα Τρίτη, ένας 85χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λουτρών Αιδηψού, όπου στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας που μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Επίσης ένας 52χρονος από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Λιανή Άμμος»  Πετριών Κύμης , ένας 81χρονος από τη θαλάσσια περιοχή «Καλαμάκι Μπέλεση»  Ζακύνθου, ένας 43χρονος από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Καμαριού» Θήρας και μια γυναίκα 76χρονών  από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Βάρκιζας.

Επίσης κινδύνεψε,αλλά ευτυχώς η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, ένας 49χρονος κολυμβητής στην Ικαρία. Το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Εύδηλου Ικαρίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για κολυμβητή  σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΝΑΣ» Ικαρίας, κοντά σε βραχώδη ακτή.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενημερώθηκαν τα αλιευτικά σκάφη και στην περιοχή έσπευσαν λιμενικοί με περιπολικό όχημα του Λιμενικού, ενώ ο 49χρονος κολυμβητής ανασύρθηκε με τη συνδρομή άλλων κολυμβητών, και στελεχών του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου για προληπτικούς λόγους.

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο