Τοπικά

ΑΣΕ (ΠΑΜΕ): Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για δωρεάν μετακίνηση από και προς την εργασία

Στις 12 Ιουλίου το Εργατικό Κέντρο Νάουσας απέστειλε έγγραφο (συνημμένο ΟΣΕ.doc) στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Ημαθίας με το οποίο ενημέρωνε το σωματείο μας για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την πύκνωση των δρομολογίων τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, όπως και την εξασφάλιση φθηνών εισιτηρίων. Ανάμεσα μάλιστα στα αιτήματα συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν μετακίνηση κατά τις ημέρες εργασίας τους των εργαζομένων από και προς την εργασία όπως και των εκπαιδευτικών και υγειονομικών, αίτημα που αποκτά ιδιαίτερη αξία μετά τις εξωφρενικές ανατιμήσεις στις τιμές των καυσίμων των τελευταίων μηνών. Επίσης, μας ενημέρωσαν πως θα μας καλέσουν να πάμε σε κινητοποίηση για αυτό το σοβαρό θέμα και μας ζητούσαν να τους πούμε τη γνώμη μας όσο πιο σύντομα μπορούμε.

Η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) απάντησε αμέσως (συνημμένη εικόνα), την ίδια κιόλας ημέρα, προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του σωματείου μας ως εξής: “Εμείς ως ΑΣΕ στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς (δωρεάν μετακίνηση από και προς την εργασία) καθώς και τις όποιες κινητοποιήσεις θα αποφασιστούν για αυτό το θέμα. Περιμένουμε τις τοποθετήσεις σας.”

Όλες οι άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Ημαθίας (ΔΑΚΕΔΗΣΥΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ) δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν!

Με άλλα λόγια ΔΑΚΕΔΗΣΥΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ δεν ιδρώνει το αυτί τους ούτε και για το θέμα της μετακίνησης των συναδέλφων από και προς την εργασία τους, που μετά τις ανατιμήσεις-φωτιά των καυσίμων κυριολεκτικά καίει τους εκπαιδευτικούς!

Οι συνάδελφοι ας βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο (ασχέτως προσώπων) κάθε παράταξης μέσα στο σωματείο, ποιες συνδικαλιστικές δυνάμεις στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και πόσο αναγκαία είναι η ανατροπή των συσχετισμών και στον Σύλλογό μας.

Για την ιστορία το Εργατικό Κέντρο Νάουσας απέστειλε επιστολή προς τη Διοίκηση του ΟΣΕ από την οποία παραθέτουμε το διεκδικητικό πλαίσιο. (https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/301528/diekdikei-pyknosi-dromologion-trenoy-sti-grammi-thessalonikis-florinas?fbclid=IwAR1Da1K2_Wwu4jn2xEGJY7HyTuH6VaPWR82c7F0hZV-5UvFTKcwRT_t4nc8)

«Επειδή εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε στο πετσί μας τη φορολογία (έμμεση και άμεση), την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές βιώνουν τις φοροαπαλλαγές και τα αμύθητα κέρδη απαιτούμε από το κράτος και την κυβέρνηση:

  • Την πύκνωση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
  • Τη μείωση του κόστους μετακίνησης κατά 50% στους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και φοιτητές.
  • Την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των πολυτέκνων, ανέργων, προσφύγων, ΑΜΕΑ.
  • Τη δωρεάν μετακίνηση κατά τις ημέρες εργασίας τους των εργαζομένων από και προς την εργασία όπως και των εκπαιδευτικών και υγειονομικών. 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων