Ελλάδα

Σάμος: Συνετρίβη μισθωμένο ουκρανικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς

Φωτογραφία: Samos24.gr

Ένα ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο συνετρίβη στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλία Πλάκα, ενώ στο ελικόπτερο επέβαινε τετραμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για ένα ουκρανικό μισθωμένο ελικόπτερο Mi-8 το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν για την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων όλα τα εναέρια μέσα και το Λιμενικό.

Πληροφορίες έκαναν λόγο νωρίτερα για δύο διασωθέντες από τους τέσσερις αγνοούμενους που επέβαιναν στο ελικόπτερο. Ωστόσο, η πυροβεστική στην ανακοίνωσή κάνει λόγο για έναν διασωθέντα, που φέρεται να είναι ο Ρουμάνος πιλότος.

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών μελών».

Το πλήρωμα αποτελεί ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.

banner-article

Ροη ειδήσεων