Κοινωνία Κορωνοϊός

Τη στιγμή που η πανδημία θερίζει, καταργείται η ημερήσια ενημέρωση! / Στο 16,88% η θετικότητα

Σήμερα ανακοινώθηκαν   νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 101 διασωληνωμένοι

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 182 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 18.136 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 3.061 θετικά (16,88%).

Καταργεί την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο ΕΟΔΥ και πλέον όπως ανακοίνωσε αυτή θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση (!) και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή, ξεκινώντας από σήμερα.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το 6ο κύμα της πανδημίας και καταγράφονται σε καθημερινή βάση χιλιάδες κρούσματα – σήμερα ανακοινώθηκαν 22.877 νέα κρούσματα, 22 νεκροί και 101 διασωληνωμένοι – η κυβέρνηση καταργεί την ημερήσια έκθεση για την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού. Η κατάργηση της ενημέρωσης έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών υγειονομικών αλλά ο ΕΟΔΥ προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα!

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «επειδή ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται άμεσα από τη γεωχρονική κατανομή των διενεργούμενων διαγνωστικών ελέγχων, αλλά και τις υγειονομικές απαιτήσεις της περιόδου» η επιδημιολογική έκθεσή του θα δημοσιοποιείται σε εβδομαδιαία βάση».

Σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, κ.ά.

Στην έκθεση θα εξακολουθήσουν να ανακοινώνονται το σύνολο καθώς και ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων που προκύπτουν από τους διαγνωστικούς ελέγχους στην επικράτεια, το σύνολο των νοσηλειών, αλλά και των νοσηλειών σε ΜΕΘ, καθώς και των θανάτων, με στοιχεία που θα αφορούν και τις ηλικιακές κατανομές.

Επίσης, θα ανακοινώνονται τα δεδομένα που αφορούν τις μεταβολές στο επιδημικό φορτίο στην κοινότητα και που θα βασίζονται και στις εκτιμήσεις στα αστικά λύματα για την εκτίμηση του φορτίου σε κάθε περιοχή.

Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση θα παρέχει περισσότερα αλλά, κυρίως, πιο ποιοτικά, και αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με τις μεταβολές του φορτίου νοσηρότητας στην κοινότητα, χωρίς τη μεροληψία που εμπεριέχει ο αριθμός των διενεργούμενων εξετάσεων ανά περιοχή και ανά ημέρα».

Με αυτό το σαθρό περιτύλιγμα επιχειρούν να… καταργήσουν την πανδημία, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου για τις υγειονομικές συνθήκες στις οποίες έχουν οδηγήσει τη χώρα για να υπηρετούν τους φίλους τους ολιγάρχες, μεγαλοξενοδόχους, μετόχους αεροπρικών εταιρειών και εφοπλιστές.

Την ώρα της νέας επιδημικής έξαρσης η κυβέρνηση σταματάει την καθημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων για να μην υπάρχει…μεροληψία!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας