Βέροια

Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Κώστας Ρίζος για τις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις / Είμαστε δίπλα σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΟΜΑΔΑ

Κάναμε υπομονή δυο χρόνια περίπου! Ακυρώσαμε δράσεις, αποφύγαμε πολυάνθρωπες  εκδηλώσεις, δυσαρεστήσαμε καλλιτέχνες! Υπήρξε κατανόηση από την κοινωνία της πόλης μας εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Η πορεία της πανδημίας μας επιτρέπει πλέον να  προγραμματίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά τις καλοκαιρινές δράσεις. Ανακοινώσαμε ένα πρώτο πρόγραμμα, αρκετά πλούσιο και ως προς τον αριθμό και ως προς το περιεχόμενο αλλά και ως προς την ποιότητα. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις  και για παιδιά!

Μια μεγάλη σοβαρή παραγωγή της ΚΕΠΑ με έργα του συμπολίτη μας Σούλη Λιάκου με εξαιρετικούς συντελεστές! Επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση του προγράμματος  των μικρών μουσικών παραστάσεων μέσα στην πόλη και φυσικά της  «Εύηχης Πόλης» για τον Σεπτέμβρη,  με ιδιαίτερη προσοχή. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα! Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για τον φορέα μας είναι η σύμπραξη με έναν ακόμη φορέα Πολιτισμού της πόλης μας , τον μοναδικό κινηματογράφο ΣΤΑΡ που θα προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί για άρτιες, ασφαλείς  προβολές  σημαντικών σύγχρονων ταινιών, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Δυο είναι τα κυρίαρχα μηνύματα που στέλνουμε από την ΚΕΠΑ. Το πρώτο είναι  ότι είμαστε δίπλα σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Όλοι αυτοί λειτουργούν για το …καλό. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Το καλό για τους συμπολίτες μας. Έτσι απλά! Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε πριν από δυο χρόνια και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι το έργο της ΚΕΠΑ είναι αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας πολλών ανθρώπων που ο καθένας έχει το ρόλο του. Είμαστε μια ομάδα, από το Διοικητικό  συμβούλιο ως και τον έκτακτο υπάλληλο,  στην οποία επικρατεί ο ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Μόνο ως ομάδα θα μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτό το κάτι παραπάνω.  Όσοι και όσες  δεν λειτουργούν  κάτω από αυτό το πρίσμα, διασπασμένοι από το σύνολο,  μάλλον δεν είναι κατάλληλοι να υπηρετήσουν  αυτόν τον φορέα πολιτισμού και κάθε φορέα πολιτισμού.  Δεν είναι δουλειά ενός ή δυο ανθρώπων αυτό που περιμένει ο κόσμος από εμάς.  Και ας λάβουμε υπ όψιν επί τέλους ότι η ΚΕΠΑ δεν είναι μόνο εκδηλώσεις! Είναι και ωδεία, και μουσεία και βιβλιοθήκες και εκθέσεις  και σχολές  που πρέπει να λειτουργούν και φυσικά  κτιριακές  υποδομές  που πρέπει να συντηρούνται και όχι να εγκαταλείπονται στην τύχη τους, για τον επόμενο …τυχερό! Είναι πια καιρός να ασχοληθούμε και με αυτά!  Ήδη αρχίσαμε δραστικά!

Η υπηρεσία, επί τέλους , μετά από χρόνια χωρίς διευθυντή, λειτουργεί κάτω από την φροντίδα μιας άξιας , έμπειρης και εργατικής  Διευθύντριας  με ομαδικό πνεύμα με σεβασμό στους συναδέλφους και τους πολίτες.

Σεβασμός λοιπόν στην ομάδα και τους πολίτες  χωρίς ανούσιες  τυμπανοκρουσίες και φανφάρες . Έτσι πρέπει να υπηρετούμε τον Πολιτισμό!

Καλό καλοκαίρι!

ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πρόεδρος ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

banner-article

Ροη ειδήσεων