Ελλάδα Κοινωνία

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών / Ασφυκτικός ο θάνατος των δυο παιδιών

——

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, κατέληξαν στο πόρισμά τους στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, προήλθε και στις δύο περιπτώσεις από ασφυξία γεγονός που επιβεβαιώνει το σενάριο της ανθρωποκτονίας για τα δύο κοριτσάκια, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στις Αρχές.

«Ασφυκτικός θάνατος»

Όπως αναφέρει το newsit, σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Ίριδα και Μαλένα έχασαν τη ζωή τους από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπεριστατωμένες εξετάσεις, ο Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών.

Το πόρισμα των εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών καταλήγει όπως φαίνεται στην ανθρωποκτονία, αφού τόσο η Ίριδα όσο και Μαλένα δεν άφησαν τελικά την τελευταία τους πνοή εξαιτίας κάποια παθολογικής αιτίας. Και στις δύο περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο κορίτσια ηλικίας 3,5 και 6 μηνών πέθαναν εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι.

Όπως φαίνεται, αυτό χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο.

Για την Μαλένα τώρα οι τοξικολογικές αλλά και η εξετάσεις χρώσεις που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το επιλήψιμο, καθώς βρέθηκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι στα δύο δείγματα των παιδιών δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες.

«Κοινός μηχανισμός θανάτου»

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε το πρωί ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως για την 9χρονη Τζωρτζίνα, αποδόθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της κατηγορούμενης μητέρας. Την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και σήμερα η μητέρα και ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Κατάθεση αναμένεται να δώσει και η Δήμητρα Πισπιρίγκου που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα που εξέπνευσε η Ιριδα.

 topontiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας