Τοπικά

“ΣΥΝΕΚ ΚΑΙ ΔΑΚΕ σαμποτάρουν την εκλογή προεδρείου στην ΕΛΜΕ Ημαθίας”

———

Έξι μήνες μετά από τη διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΕΛΜΕ Ημαθίας παρατηρείται η πρωτόγνωρη και επικίνδυνη κατάσταση δυστοκίας στο θέμα της συγκρότησης του προεδρείου, η οποία αφενός παρεμποδίζει τη λειτουργία του σωματείου και αφετέρου αναδεικνύει τις αντιλήψεις των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για τον ρόλο που αυτό πρέπει να διαδραματίζει.

Συναισθανόμενοι τις ευθύνες μας ως Ανεξάρτητος Συνδυασμός – Εκπαιδευτική Παρέμβαση απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας που ως μέλη του σωματείου πρέπει να έχουν γνώση και λόγο για τα τεκταινόμενα.

Εξαρχής δηλώσαμε την επιθυμία μας για τη δημιουργία πολιτικού προεδρείου όχι στη βάση των παραταξιακών μας θέσεων, αλλά στη βάση των ειλημμένων αποφάσεων του κλάδου από τα συνέδριά του, που του διασφαλίζουν την ενότητα και δίνουν μια αγωνιστική προοπτική. Δηλώσαμε μάλιστα την πρόθεση μας, στην περίπτωση που υπήρχε συμφωνία στο παραπάνω πλαίσιο, να ψηφίσουμε για τη θέση της προέδρου εκπρόσωπο από τις ΣΥΝΕΚ, παρότι ο κλάδος μας ανέδειξε πρώτη δύναμη με 3 μέλη στο Δ.Σ. Δυστυχώς η λύση αυτή δεν κατέστη δυνατή, καθώς οι ΣΥΝΕΚ έθεσαν ως αρχή τους, την αποδοχή του νόμου Γραβρόγλου για την αξιολόγηση και αποδέχτηκαν ως απόλυτα φυσιολογικό τον διορισμό από τα Δικαστήρια των μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Στη βάση της συναντίληψης για την αξιολόγηση η ΔΑΚΕ ψήφισε για πρόεδρο τη Βαρβάρα Σαράντη.

Έκτοτε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις δεν καρποφόρησαν, με τη ΔΑΚΕ να αρνείται την ολοκλήρωση της συγκρότησης στο πνεύμα που με την ψήφο της διαμόρφωσε και με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ να φτάνει στο σημείο να εισηγείται και να αποδέχεται το μονοπρόσωπο προεδρείο, επικαλούμενη γνωμοδότηση δικηγόρου μέλους τους (!!!) κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής συνδικαλιστικής και πολιτικής αρχής. Την γνωμοδότηση αυτή όμως, που όπως έχουν δηλώσει την έχουν καταθέσει στα πρακτικά, η πρόεδρος του ΔΣ αρνείται να μας την παραδώσει (!!!)

Μπροστά στο αδιέξοδο προτείναμε τις τεχνικές λύσεις του α) αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου που απέρριπταν αρχικά και οι δύο δυνάμεις και στη συνέχεια αποδέχτηκαν οι ΣΝΕΚ με την προϋπόθεση συμμετοχής της ΔΑΚΕ, η οποία όμως δε συμφωνούσε, β) του αναλογικού με όσους συμφωνούν. Η άρνηση της ΔΑΚΕ ήταν δεδομένη όμως αρνήθηκαν και οι ΣΥΝΕΚ, διότι θεώρησαν απαραίτητη τη συμμετοχή και της ΔΑΚΕ στο προεδρείο και γ) αναλογικού με τις παρατάξεις να επιλέγουν, ανάλογα με τη δύναμή τους, τη θέση που θέλουν να καταλάβουν, μιας και ακούσαμε μέλη του ΔΣ να εκφράζουν την πολιτική αδυναμία τους να υπηρετήσουν κάποιες θέσεις (!!!). Ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή.

Στην τελευταία συνεδρίαση η ΔΑΚΕ πρότεινε την παραμονή της προέδρου στη θέση της και οι υπόλοιπες θέσεις να καταλαμβάνονται από όποιον, όποια επιθυμεί. Η παράταξή μας, παρότι η πρόταση στερούνταν της όποιας σοβαρότητας, τη δέχθηκε και δηλώσαμε πως θα αποδεχθούμε σε ένα τέτοιο προεδρείο τη θέση του ταμία. Κι ενώ όλοι και όλες πιστεύαμε πως επιτέλους θα προέκυπτε προεδρείο ακούσαμε εμβρόντητοι και εμβρόντητες τη ΔΑΚΕ να ανακαλεί την πρόταση της και να μην την υποστηρίζει πια(!!!!).

,Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

  • Με την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική να επελαύνει(αξιολόγηση, νέες δραματικές μειώσεις των εισακτέων, τράπεζα θεμάτων, PISA, ΕΒΕ, γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ,ακρίβεια, κ.ά) εμμονές, αγκυλώσεις, συνδικαλιστικά παιχνίδια δεν είναι δυνατόν να υπονομεύουν το κύρος του σωματείου μας, να καλλιεργούν κλίμα απογοήτευσης και απομάκρυνσης απ’ αυτό.

  • Ενόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου του κλάδου που θα χαράξει την πορεία του για τα επόμενα 2 χρόνια δεν έχουν το δικαίωμα να δυναμιτίζουν τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων ς’ αυτό, αλλά και την εκπροσώπηση της δικής μας ΕΛΜΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των προέδρων.

  • Το σωματείο δεν προσφέρεται ως μέσο ικανοποίησης πολιτικών φιλοδοξιών, ως μέσο προώθησης κυβερνητικών επιλογών σε βάρος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

  • Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα για εξεύρεση διεξόδου, για ένα σωματείο που θα εμπνέει, θα συσπειρώνει και θα καθοδηγεί αγώνες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ

Καλούμε τις άλλες παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλους και όλες εσάς να δώσετε τη δική σας απάντηση σε αυτούς και αυτές που επιχειρούν την διάλυση του σωματείου μας

Ανεξάρτητος Συνδυασμός – Εκπαιδευτική Παρέμβαση

banner-article

Ροη ειδήσεων