Βέροια Πολιτισμός

Ο Βεροιώτης Τάσος Πρωτοψάλτου, σκηνογράφος και ενδυματολόγος της όπερας “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, στη Νέα Υόρκη

……………………

 

Ο Τάσος Πρωτοψάλτου,  Βεροιώτης σκηνογράφος και ενδυματολόγος, Καθηγητής στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Φλώρινας ανεβάζει δουλειά του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Εμείς θαυμάσαμε την ευρηματικότητα, τη φαντασία, τον άψογο σχεδιασμό και την πραγμάτωση της αρχικής ιδέας της δουλειάς του πριν δυόμιση χρόνια, στο έργο που ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας “Ανθισμένες ροδακινιές”. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!

Τώρα μαθαίνουμε από εφημερίδα της Φλώρινας ότι δουλειά του Πρωτοψάλτου παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε και να ευχηθούμε για πολλές ανάλογες επιτυχίες και ακόμη μεγαλύτερες.

far

………………

Διαβάζουμε:

Το πολύ σπάνιο έργο όπερας του Riccardo Zandonai «Giulietta e Romeo» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Festival of New York σε μια συμπαραγωγή της ομάδας όπερας Teatro Grataccielo της Νέας Υόρκης και του Battery Park City της Νέας Υόρκης στις 4 και 5 Ιουνίου στο Wagner Park του Μανχάταν.

Ο Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Τάσος Πρωτοψάλτου έχει δημιουργήσει τα σκηνικά και τα κοστούμια για τη συγκεκριμένη παράσταση κι έχει μετατρέψει το Wagner Park σε ένα ολόκληρο σκηνικό όπερας.

Ο ίδιος μας λέει: «Σημαντικές πηγές έμπνευσης υπήρξαν ο ίδιος ο χώρος της παράστασης μιας και μιλάμε για μια τοποειδική παράσταση εκτός θεατρικού χώρου και η υπέροχη μουσική του Zandonai. Επίσης οι ματιέρες των τοίχων της Βερόνας, η γοητεία της αναγεννησιακής ομορφιάς, η αίγλη των πορτρέτων των προραφαηλιτών ζωγράφων, οι ερωτικές επιστολές του ίδιου του Σαίξπηρ, καθώς και το «Μαύρο Ενδυματολογικό Πρωτόκολλο» της μέσης αναγέννησιακης περιόδου με τους πολυποίκιλους συμβολισμούς του είναι στοιχεία που με ενέπνευσαν και που θα συναντήσουμε στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό σύμπαν αυτής της παράστασης».

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Christian Capocaccia, σκηνοθεσία του Στέφανου Κορωναίου, φωτισμούς του Lance Lewis, προβολές βίντεο της Camilla Tassi και πλαισιώνεται από ένα διεθνές καστ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιουλιέτας συναντούμε την Ελληνίδα σοπράνο Ελένη Καλένος.

Σχέδιο του Τάσου Πρωτοψάλτου για τα σκηνικά και τα κοστούμια της όπερας «Giulietta e Romeo» του Riccardo Zandonai

neaflorina

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων