Ελλάδα Κοινωνία

Νέος γύρος έντασης στο ΑΠΘ με ΜΑΤ, δακρυγόνα, κρότου – λάμψης και συλλήψεις

Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν η κατάληψη «Το Στέκι στο Βιολογικό».

Εκεί φοιτητές, σύμφωνα με τοπικά μέσα, κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ σε μία προσπάθεια να τα διώξουν από το πανεπιστήμιο και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές στη συνέχεια πέταξαν πέτρες.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν τρεις δημοσιογράφοι και δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα, στην πορεία κυριάρχησαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας με τον τραυματία φοιτητή Γιάννη Ντουσακη στην πρώτη γραμμή και τους συμφοιτητές του να φωνάζουν συνθήματα όπως «ο Γιάννης Ντουσακης είμαστε όλοι εμείς, θα γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής»,  «το Υπουργείο λέει τους φοιτητές αλήτες. Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι Ασφαλιτες» και «Έξω από το campus μπάτσοι και μαφία».

Δυναμικό ήταν και το φοιτητικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά της βίας στο ΑΠΘ και της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Στο μεταξύ έφτασαν τα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς που θα αναλάβουν προσεχώς «υπηρεσία» σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων