Βέροια Παιδεία

Το 1ο ΓΕΛ Βέροιας κινδυνεύει με συρρίκνωση – Παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ζητά χωροταξική κατανομή των σχολείων

——

Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τέθηκε από τη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Βέροιας το πρόβλημα συρρίκνωσης του σχολείου και ζητήθηκε από το Δ.Σ. η στήριξή του, ώστε να ενισχυθεί με άμεση χωροταξική κατανομή.

Ο Διευθυντής Χρήστος Σκούπρας και ο Υποδιευθυντής  Θεμιστοκλής Ράλλης απευθύνθηκαν στο Σώμα, γνωρίζοντας ότι το θέμα δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του, αλλά και μόνο το ενδιαφέρον από τη μεριά του Δήμου θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια λύση.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Σκούπρας τοποθετήθηκε λέγοντας πως το θέμα που απασχολεί το σχολείο είναι δημόσιο ζήτημα που αφορά την πόλη.

“Το πρόβλημα προέκυψε μετά τη μεταφορά του 2ου Λυκείου στα Γιοτζαλίκια. Παλιά το 1ο Γυμνάσιο πήγαινε στο 1ο Λύκειο, τώρα πηγαίνει στο 2ο, με αποτέλεσμα να χάνουμε μαθητές.

Με την αλλαγή της χωροταξικής κατανομής το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Επίσης προτείνουμε να έχουμε 4 τμήματα εμείς φέτος τον Σεπτέμβρη στην Α’ τάξη αντί για τρία και την επόμενη χρονιά αυτό να γίνει στο 2ο ΓΕΛ. Δεν λειτουργούμε σε βάρος άλλων σχολείων” πρόσθεσε.

Ο Υποδιευθυντής κ. Ράλλης επεσήμανε και το ρόλο του εισιτηρίου, που επιβαρύνει μαθητές και γονείς, ως καθοριστικό αρνητικό παράγοντα για την ένταξη μαθητών στο συγκεκριμένο Λύκειο, ζητώντας λύση , ώστε το σχολείο να μην συρρικνωθεί και στη συνέχεια εξαφανιστεί.

Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε λέγοντας πως το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα αναφέρθηκε στην υπογεννητικότητα που πλήττει όλα τα σχολεία και ο Παύλος Παυλίδης θεώρησε τη λύση της χωροταξικής κατανομής ως εφικτή, για να πει ο Διευθυντής του Σχολείου  στο Σώμα κλείνοντας:

“Το δικό μας επιχείρημα βασίζεται στο δίκιο και γι’ αυτό θέλουμε να επηρεάσετε, ώστε να δοθεί λύση”.

far

Φωτογραφίες: faretra,info

banner-article

Ροη ειδήσεων