Βέροια Εκδηλώσεις

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας: Συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία | Πέμπτη 12 Μάη

———

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας καλεί τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους,  τη νεολαία, τις γυναίκες, τα λαϊκά στρώματα και όλα τα σωματεία και φορείς ,   να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία την

Πέμπτη 12 Μάη στην Πλατεία Δημαρχείου στις 6:30 το απόγευμα.

Μαζικά να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους

 ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Η Συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη τον δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρολό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Σήμερα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κλιμακώνεται και αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασης του, ακόμη και με τη χρήση των πιο εξελιγμένων και καταστροφικών όπλων, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να διαμορφωθεί και να δυναμώσει ένα παλλαϊκό μέτωπο με στόχο να καταργηθούν οι επαίσχυντες συμφωνίες.

Συμφωνίες που οδηγούν στο ξεζούμισμα των λαϊκών εισοδημάτων, τη μείωση της αγοραστικής άξιας των συντάξεων λόγω της εκτίναξης της ήδη μεγάλης ακρίβειας σε μια σειρά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, την ακόμα πιο βαθιά ενεργειακή φτώχια με νέα χτυπήματα σε δικαιώματα και τις ανάγκες.

Αντιδρούμε λοιπόν σ’ αυτήν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στην θυσία των παιδιών μας για τα κέρδη των πολυεθνικών μέσα από αυτούς σχεδιασμούς και φωνάζουμε κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

Να διεκδικήσουμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Όλοι Πέμπτη 12 Μάη στην Πλατεία Δημαρχείου στις 6:30 το απόγευμα

banner-article

Ροη ειδήσεων