Άρθρα Κοινωνία

Τράπεζες – Βέροια: Κλείνουν τα υποκαταστήματα, μεγαλώνουν οι ουρές, στο δρόμο οι υπάλληλοι / «Μυθικά κέρδη»

…………

Ή αλλιώς το ημερομίσθιο συνολικά 100.000 εργαζομένων είναι μικρότερο από τα ημερήσια κέρδη μιας τράπεζας!  Και αυτό απ’ όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν ονομάζεται «κράτος δικαίου!»

Γράφει ο  Τεύκρος

Στα πλαίσια περιορισμού των εξόδων τους και αύξησης των κερδών τους, έκλεισαν από τα τέσσερα τα δυο υποκαταστήματα τραπεζών στη Βέροια, απολύοντας και υπαλλήλους τους αλλά και δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι, καθώς οι ανάγκες συναλλαγής με την τράπεζα δεν είναι πάντα εύκολες διαδικτυακά – γιατί, μην ξεχνάμε αφορούν και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν την άνεση να τις κάνουν- οι ουρές, έξω από τα υποκαταστήματα που παρέμειναν, έγιναν ακόμη μεγαλύτερες.

Η κατάσταση επαληθεύεται από την παραπάνω φωτογραφία.

Βέβαια, το φαινόμενο δεν είναι τοπικό αλλά πανελλαδικό. Εύκολα μπορεί να βρει κανείς τον αριθμό των υποκαταστημάτων που κλείνουν, καθώς και τον αριθμό των υπαλλήλων που απολύονται.

Και ας μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό κράτος, ερήμην των πολιτών του, χάρισε στις τράπεζες πάνω από δύο εκατοντάδες δις ευρώ(!) προς χάριν της σωτηρίας τους, φορτώνοντας ταυτόχρονα στους πολίτες τρία μνημόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Συνεπώς, αφού φτωχοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -επίσημα 3 στους 4 δεν μπορούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς-  αφού ένα μεγάλο μέρος έχασε σπίτια και περιουσίες, αφού ένα ακόμη μεγαλύτερο κινδυνεύει να τα χάσει, αφού η ανεργία τινάχτηκε στα ύψη, θα πει κανείς εδώ είναι το… πρόβλημα; Οι ουρές έξω από τις τράπεζες;

Εξάλλου, υπάρχει κάποιος για να τους ελέγξει;

ΥΓ. και για την ιστορία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Τραπεζών:

Η Eurobank είχε καθαρά κέρδη 424 εκατ. ευρώ, για το 2021. Ή σχεδόν 1, 5 εκατ. ευρώ την ημέρα  Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Η Πειραιώς είχε κέρδη προ φόρων 1.052 εκατ. ευρώ για 2021.  Ή σχεδόν 3 εκατ. ευρώ την ημέρα. Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Ή αλλιώς το ημερομίσθιο συνολικά 100.000 εργαζομένων  είναι μικρότερο  από τα ημερήσια κέρδη μιας τράπεζας!  Και αυτό απ’ όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν ονομάζεται «κράτος δικαίου!»

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες τράπεζες. Μυθικά τα κέρδη τους!

Και όταν σε περιόδους ακραίας φτώχειας και ανεργίας έχουμε αυτά τα μυθικά κέρδη, κάτι σημαντικό φταίει!

Τεύκρος

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Τράπεζα Πειραιώς

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων