Κόσμος

Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας: Σύσταση-σοκ στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα!

——-

Μια σύσταση της υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας άναψε φωτιές στους πολίτες, αφού τους καλεί, χωρίς… πανικό (!) να… «αποθηκεύσουν» φαγητό και υγρά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σε συνέντευξή της, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φάζερ του SPD κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και αυξάνεται η ανησυχία στην εφοδιαστική αλυσίδα, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας κρίσης.

«Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές», είπε και πρόσθεσε: «Αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Η ίδια αποκάλυψε πως υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. «Υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μία λίστα που δημοσίευσε η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, η οποία παρουσιάζει ένα παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων.

Υγρά: 20 λίτρα
Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά
Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά
Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά
Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά
Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό
Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά

Εντωμεταξύ, κάλεσε τους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας