Νάουσα

Προσφώνηση του Δημάρχου Η.Π. Νάουσας προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά το επίσημο γεύμα

Προσφώνηση

 Δημάρχου Η.Π Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά το επίσημο γεύμα προς τιμήν της,  μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 200η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

 Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

 Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

 Με αισθήματα τιμής, σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά, ως την εξαιρετικά τιμώμενη προσκεκλημένη μας σε αυτό το εορταστικό γεύμα που παρατίθεται με την αφορμή της σπουδαίας επίσκεψής σας στον τόπο μας.

Mια επίσκεψη στη Νάουσα δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει την επαφή με τους ανθρώπους της, την ιστορία, τις φυσικές της ομορφιές τον παραγωγικό της πλούτο και την πολύπλευρη δραστηριότητα της κοινωνίας μας.

Είναι μαζί μας για να ανταποδώσουν την ύψιστη τιμή της επίσκεψής σας:

Οι Αξιότιμοι Υπουργοί και Βουλευτές,

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων,

Οι εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας,

Οι εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, των συλλογικών φορέων από το χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, της κοινωνικής, εμπορικής και ευρύτερα της οικονομικής ζωής του Δήμου μας

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

—–

Εξοχότατη,

Ο Δήμος μας είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση, το βουνό, τα δυο χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη της Νάουσας, το υπέροχο άλσος του Αγίου Νικολάου, το βραβευμένο Δημοτικό μας Πάρκο που ανήκει πλέον στους Ιστορικούς Κήπους της Ευρώπης.

Ένας τόπος που διακρίνεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η εμβληματική Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας.

Η Νάουσα αποτελεί ιδανικό προορισμό σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της.

Η Νάουσα είναι η πόλη του οίνου και η πόλη των νερών.

Επιλέξαμε σήμερα, να σας υποδεχθούμε στο πανέμορφο «Κτήμα κυρ Γιάννη» της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη, σε ένα οινοποιείο με μεγάλη παράδοση και ιστορία στην παραγωγή κρασιού, σε μια οινοποιητική μονάδα που πρωτοπορεί στον αγροδιατροφικό τομέα, στην οικονομική και τουριστική προοπτική για τον τόπο μας.

Σε αυτόν τον όμορφο χώρο που βρισκόμαστε, στην εύφορη τούτη γη, με τους αμπελώνες να απλώνονται μπροστά μας, θα ήθελα να τονίσω ότι ξεχωρίζει το ξινόμαυρο κρασί που παράγεται στην περιοχή μας και αποτελεί μια ξεχωριστή, φημισμένη οινική ποικιλία που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας.

Ο Δήμος μας, λοιπόν, είναι ένας τόπος που αξίζει να τον επισκεφθούν οι ταξιδιώτες 365 ημέρες το χρόνο τόσο για την ιστορία και την παράδοσή του, όσο και για την απαράμιλλης ομορφιάς φύση που διαθέτει, καθώς και για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει όπως είναι το ξινόμαυρο κρασί, τα φρούτα, αλλά και η ξεχωριστή τοπική γαστρονομία.

Προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη της Πολιτείας, τους παραγωγικούς φορείς και τα ζωντανά «κύτταρα» της κοινωνίας μας να αναδείξουμε τη Νάουσα και την Ημαθία σε μια περιοχή πολύπλευρου τουριστικού ενδιαφέροντος για όλες τις εποχές του χρόνου, με παροχές φιλοξενίας που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε,

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, εργαζόμαστε σθεναρά και σε δύσκολες συνθήκες να υλοποιήσουμε ακόμη πιο σημαντικό έργο στον Δήμο μας, με στόχο να βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης την πόλη της Νάουσας και τις Κοινότητές μας.

Η δύναμη για να συνεχίσουμε, με την ίδια όρεξη και το μεράκι, είναι οι συμπολίτες μας, οι οικογένειες, τα παιδιά και η νεολαία μας.

Θέλουμε στα χρόνια που έρχονται να αποδείξουμε ότι η αυτοδιοικητική αλλά και εν γένει η πορεία του τόπου μας δεν έχει σχέση με το γεωγραφικό μέγεθος ούτε με σχεδιασμούς επί χάρτου, αλλά με την δυναμική της κοινωνίας μας, την εργατικότητα των κατοίκων, την αλληλεγγύη και την διάθεση για δημιουργία και πρόοδο. Αυτό κάνουμε ως κοινωνία.

Με συνεκτικό ιστό τον Δήμο και το Δημοτικό μας Συμβούλιο προσπαθούμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες και προκλήσεις, να εναρμονιστούμε με το πανευρωπαϊκό περιβάλλον, να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες προπαντός στους νέους ανθρώπους, να πετύχουμε την κοινωνική μας συνοχή και την οικονομική μας ανάπτυξη.

Και επιμένουμε με τον καθημερινό μας αγώνα, να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο σταθερά και αναπτυξιακά βήματα, με την βοήθεια της Πολιτείας, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας.

Εξοχότατη,

Θεωρούμε σημαντική τη σταθερότητα της χώρας μας, την ειρήνη και την ασφάλεια, την δημιουργική συνύπαρξή μας στον πανευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη, θέματα τα οποία τελούν υπό την δική σας στιβαρή εγγύηση. Και σας ευχαριστούμε ως πολίτες αυτής της χώρας για το πολλαπλό συνθετικό ρόλο σας στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Σας εκφράζω, εκ μέρους όλων των δημοτών και των παρευρισκομένων, την βαθύτατη εκτίμηση και τον σεβασμό προς το πρόσωπό σας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στο θεσμό της Δημοκρατίας, στην απονομή της Δικαιοσύνης και στον Δημόσιο Βίο της Πατρίδας μας.

Με αυτόν τον χαιρετισμό και προς τιμήν σας, σας εύχομαι να έχετε πάντοτε υγεία και δύναμη στο έργο σας.

Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε,

επιτρέψετε μου να σας προσφέρω ένα εκλεκτό κρασί της οικογένειας Γιάννη Μπουτάρη, τοπικά προϊόντα που παράγονται με μεράκι και αγάπη στην εύφορη γη του Δήμου μας, καθώς και τον «Πρόσωπο» του Γενίτσαρου.

Video, από το επίσημο γεύμα, της Ξανθής Χονδρού – Χιλλ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων