Κόσμος

H αντίδραση της Δύσης στον  πόλεμο στην Ουκρανία  και η μέχρι τώρα στάση της στο Κυπριακό, δικαιώνει την Αδούλωτη Κερύνεια

——-

Στο διάστημα  μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουμε γίνει μάρτυρες Διπλωματικών ενεργειών της Δύσης κατά της Ρωσίας, τις οποίες δεν επέτρεπαν στις  εκάστοτε Κυπριακές  Κυβερνήσεις και τις εκάστοτε  πολιτικές  Ηγεσίες του τόπου μας, για 48 χρόνια, ή τουλάχιστον ενεργότερα  από το 1989 και μετά, να ισχύσουν,  ως πολιτική διαδικασία αντιμετώπισης και του δικού μας Προβλήματος.  Το τραγικό είναι ότι,  οι Ηγέτες  μας πρόθυμοι αποδέκτες των συστάσεων των Δυτικών Δυνάμεων  κράτησαν το Κυπριακό όμηρο των Βρεττανο -Τουρκικών σχεδιασμών για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου για 48 χρόνια.  Βοήθησαν τα ξένα Δυτικά συμφέροντα με  απαράδεκτες δικαιολογίες και αστήρικτα επιχειρήματα  να εκφυλίσουν  το Κυπριακό από την ουσία του σε τέτοιο βαθμό που σήμερα κινδυνεύουμε η ΝΤΕ-ΦΑΚΤΟ κατάσταση που δημιούργησε η Τουρκική κατοχή να μετατραπεί σε ΝΤΕ-ΓΙΟΥΡΕ, με λύση ΔΔΟ.

Υπό το φως λοιπόν των σημερινών εξελίξεων είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε αυτή τη ΣΟΒΑΡΗ αντίφαση  διότι, προσφέρεται η ευκαιρία στον Κυπριακό Λαό να απαιτήσει την ίδια μεταχείριση με επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση των Δυτικών διακηρύξεων κατά της Ρωσίας.

Προσφέρεται η ευκαιρία σήμερα αφού οι Δυτικοί δικοί μας θύτες, αυτοπαρουσιάζονται ως υπέρμαχοι  αρχών και Διεθνούς Δικαίου στην περίπτωση της Ουκρανίας, να απαιτήσουμε να πράξουν το ίδιο και στην περίπτωση της Κύπρου.

Προσφέρεται η ευκαιρία τώρα να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση και να αντιμετωπισθεί εξυπαρχής  η Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου και όλα τα παράγωγά της, ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και να απαιτηθεί η αποκατάσταση των παραβιάσεων που έγιναν το 1974 και μετά, μέχρι σήμερα.

Η αντιφατική σε σχέση με το Κυπριακό, Διπλωματική  συμπεριφορά των Δυτικών «συμμάχων», έναντι της Ρωσίας,  δικαιώνει τις πολιτικές θέσεις  και εισηγήσεις της Αδούλωτης Κερύνειας από το 1974, ότι δηλαδή, το Κυπριακό δεν έπρεπε να εγκλωβισθεί στις παράνομες Δικοινοτικές Συνομιλίες για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ αλλά,  να αντιμετωπισθεί ως Διεθνές θέμα εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δικαιώνονται δυστυχώς, οι Πολιτικές θέσεις και εισηγήσεις  της Αδούλωτης Κερύνειας    τις οποίες οι Κυβερνήσεις και Κύπριοι Κομματάρχες των «μεγάλων», κυρίως,  Κυπριακών Κομμάτων, απέρριπταν, υποτιμούσαν και  διακωμωδούσαν, διαβεβαιώνοντας έτσι τους Δυτικούς θύτες μας ότι παρέμεναν πιστοί στα δικά τους σχέδιά για την τύχη της Κύπρου και του Λαού της. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους αντιρησίες,  αυτοί που τους συμβούλευαν να μας χλευάζουν προβάλλουν πολιτική στο Ουκρανικό την ίδια  που η Αδούλωτη Κερύνεια προτείνει από το 1974, για το Κυπριακό.

Η Αδούλωτη Κερύνεια δικαιώθηκε για τις θέσεις και προτάσεις της κατεπανάληψη από το 1974. Δεν θέλουμε να δικαιωθούμε ξανά για όσα προβλέπουμε να  ακολούθησαν, ιδιαίτερα μετά το Ουκρανικό αν ο Λαός δεν ξεσηκωθεί και να απαιτήσει την επιβαλλόμενη επανατοποθέτηση του Κυπριακού τώρα,  απορρίπτοντας επανάληψη των αστήρικτων ξενόφερτων δικαιολογιών που προβάλλονται ώστε να παραμένει η Κυπριακή Δημοκρατία όμηρος της ξένης συνωμοσίας που ταλανίζει την Κύπρο και το Λαό μας από τη δεκαετία του 1950. Η ευκαιρία προσφέρεται επίσης, ενόψει Προεδρικών εκλογών αρχές του 2023, να εκλεγεί Πρόεδρος ο οποίος να πιστεύει στην επανατοποθέτηση και μαζί με το Λαό να είναι έτοιμος να την υπηρετήσει.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια  

banner-article

Ροη ειδήσεων