Εκδηλώσεις Πολιτισμός

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή | Από 27 έως και 30 Απριλίου

 

—-

Αμέσως μετά το Πάσχα, 27-30 Απριλίου 2022 θα διεξαχθεί και πάλι το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης στην Κομοτηνή. Είναι η 8η διοργάνωση από το 2014 που ξεκίνησε αυτός ο ιστορικός πλέον θεσμός, με την συμμετοχή διεθνούς φήμης κιθαριστών υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του γνωστού Κομοτηναίου συνθέτη και κιθαριστή  Δημήτρη Σβυντρίδη.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, σολίστ Αρχαίας Ελληνικής Λύρας και συνθέτης Δρ. Νικόλαος Ξανθούλης, οι σολίστ Στέλιος  & Γιώργος Γκόλγκαρης, το Τρίο του Ερίκ Φρανσερί από την Γαλλία, ο Κωνσταντίν Ντίνκοβ και η Στέλα Ντίνκοβα από την Βουλγαρία και το Τρίο του Έλληνα φλαμενκίστα Χρίστου Τζιφάκη. 

Μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, όπου θα παρουσιάσει και το έργο του Δημήτρη Σβυντρίδη “The Moon” με σολίστ τον ίδιο τον συνθέτη.

Σε μία από τις ξεχωριστές συναυλίες του Φεστιβάλ στις 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα συμπράξουν η Αρχαία Ελληνική Λύρα (Νίκος Ξανθούλης) με 2 κλασικές κιθάρες (Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης), ενώ θα προηγηθεί και μία διάλεξη για την Αρχαία Ελληνική Λύρα

Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί για νέους σπουδαστές κλασικής κιθάρας με σημαντικά βραβεία για τους διακριθέντες.

banner-article

Ροη ειδήσεων