Απόψεις Κόσμος

“Της… Μπούτσας!” γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος

——–

Δημήτρης Λιάτσος

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναφέρω στην επικαιρότητα μια φράση η οποία όχι μόνο υποτιμήθηκε αλλά και σχεδόν αποκρύφτηκε, σχετικά με την πολύκροτη ιστορία στην πόλη Μπούτσα…

Ήταν αυτό που είπε, σύμφωνα με τη γερμανική, Bild, ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος προφανώς μέλος της αντιπροσωπείας που βρέθηκε εκεί με επικεφαλής την Ουρσουλα Φον Ντερ Λαιεν και το Ζοζέπ Μπορέλ! Ζητήθηκε από το Ζελένσκι να αποδείξει ότι όλο εκείνο το σκηνικό με τα δεκάδες πτώματα στους δρόμους, δεν ήταν… στημένο!

Φυσικά, το θέμα όπως τέθηκε, εξέπιπτε του γενικότερου αντιρωσικού σεναρίου που εξυφαίνεται και τόφαγε η… αφάνεια!
Και όμως, η Ρωσία όχι μόνο μίλησε για «σκηνοθεσία» αλλά έθεσε στον ΟΗΕ θέμα συζήτησης και έρευνας για το τι πραγματικά έγινε στη Μπούτσα! Η Βρετανία που προήδρευε τις μέρες εκείνες στο Σ.Α. η χώρα που… κόπτεται
(γιατί άραγε;), περισσότερο από κάθε άλλη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά παράβαση του κανονισμού του ΟΗΕ, δεν το προώθησε προς συζήτηση!

Έχει σημασία πλέον ότι πολλά από αυτά που έλεγε τεκμηριωμένα η Μόσχα, ακούγονται και από φωνές που κάθε άλλο ως φιλορωσικές μπορούν να χαρακτηριστούν.
Π.χ. ο αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής, πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σκότ Ρίττερ, στηριγμένος πάνω σε σωρεία στοιχείων από μαρτυρίες και πηγές επί τόπου, αποφαίνεται: «οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη Μπούτσα έπεσαν θύματα Ουκρανών ενόπλων… Όλες οι μαρτυρίες πιστοποιούν ότι οι κάτοικοι είχαν καλές σχέσεις με τους Ρώσους στρατιωτικούς όσο εκείνοι βρισκόταν εκεί, αντίθετα μόλις αποχώρησαν, στις 30/3/22, οι ένοπλοι Ουκρανοί πολιτσάι ξεκίνησαν εκκαθαρίσεις ανάμεσα σε εκείνους που θεώρησαν ότι συνεργάστηκαν «με τους κατακτητές»!

– Εκκαθαρίσεις σημαίνει σκότωμα, όχι συλλήψεις, εξηγεί ο Ρίττερ. Και μετά φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν… Ως «συνεργάτες των κατακτητών» θεωρούνταν ακόμα και όσοι αντάλλασσαν στρατιωτικά πακέτα τροφίμων με τοπικά δικά τους τρόφιμα. Οι πολιτσάι (ένοπλες ομάδες αστυνομίας και εκείνων που αυτοονομάζονται «τοπική άμυνα»), άρχισαν τις εκτελέσεις από την 1/4/22…

Ο Ρίττερ όλο εκείνο το σκηνικό το αποκαλεί «πόλεμο προπαγάνδας που όμοιος του δεν έχει υπάρξει ως τώρα…»!

Προσέξτε εξέλιξη μετά την κορύφωση του μακάβριου σόου! Ενώ η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία που βρέθηκε στη Μπούτσα, δίνοντας καταιγιστικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ από Λονδίνο και Ουάσιγκτον ρίχνονταν «αστραπές» για «γενοκτονία» κατά των Ουκρανών από τους Ρώσους, ενώ οι κινήσεις περί ενίσχυσης του Κιέβου με νέα εξοπλιστικά συστήματα κυριαρχούσαν, όταν ο χολιγουντιανός «κουρνιαχτός» έκανε τον κύκλο του, νάτος πάλι ο… Μπορέλ!

Μιλώντας στο ράδιο, COPE, και σε ερώτηση τι θα πράξει η Ε.Ε αναφορικά με τη «γενοκτονία» απο τους Ρώσους στη Μπούτσα, έριξε τη φράση: θα κρατούσα την έννοια «γενοκτονία» για άλλα, πιο φρικτά πράγματα!!!
Ο καθένας μπορεί, έστω και πίσω από τη… στρεβλή διπλωματική γλώσσα, να βγάλει τα συμπεράσματα του!

ΥΓ: Με την ίδια προσέγγιση πρέπει να εξεταστεί το άλλο πιο εκκωφαντικό πλήγμα στο σταθμό του Κραματόρσκ από το ουκρανικό έδαφος με σύστημα, Точка У, και αποτέλεσμα 50 νεκρούς!
Αναφορικά με τη Μαριούπολη, σύντομα θα επανέλθω!

Δημήτρης Λιάτσος

banner-article

Ροη ειδήσεων