Κορωνοϊός Κόσμος

Σανγκάη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με το lockdown – Συγκρούσεις αστυνομικών με πολίτες | video

———

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Σανγκάη μετά το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού.

Την Πέμπτη (14/4) εξαγριωμένοι πολίτες στη γειτονιά «New Pudong» βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επειδή οι Αρχές καταλαμβάνουν τα σπίτια τους και τα μετατρέπουν σε χώρους καραντίνας για ασθενείς Covid.

Τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη των 25 εκατ. ατόμων όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει.

Αστυνομικοί, ντυμένοι με στολές Covid, συγκρούονται με το εξαγριωμένο πλήθος και προχωρούν σε συλλήψεις πολιτών. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι ουρλιάζουν και βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τα όσα συμβαίνουν.

Την ίδια στιγμή, εκκλήσεις βοήθειας των εγκλωβισμένων κατοίκων που καταγγέλλουν ότι πεινούν και ότι δεν έχουν από πού να περιμένουν βοήθεια κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ρεπορτάζ κάνουν λόγο για οδηγούς φορτηγών με φορτία τροφίμων που αρνούνται να πάνε στη Σαγκάη, γιατί φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ξαναφύγουν από εκεί.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων