Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη / Govedarou Art Gallery: Έκθεση Γιώργου Πολίτη “Σαντορίνη” | Από 14 Απριλίου έως 6 Μαϊου

—–

Η Govedarou Art Gallery, Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων, στάση Γεωργίου) διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση του εικαστικού και βραβευμένου διεθνώς ακουαρελίστα Γιώργου Πολίτη με τίτλο “Σαντορίνη”.

Λίγα λόγια από τον Γιώργο Πολίτη για αυτή την έκθεση.

Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2018. Ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά». Πηγή έμπνευσης; Πώς αλλιώς να γίνει; Ο συνδυασμός του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό (συνήθως) των οικημάτων και των εκκλησιών, οι προκύπτουσες αντιθέσεις, η διαφάνεια και οι σκιές (έντονες συχνά, χάρη στο εκτυφλωτικό φως) δίνουν εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν σημεία αναφοράς για την υδατογραφία. Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζω τις αναζητήσεις στη Σαντορίνη, προσπαθώντας να την ανακαλύψω βήμα βήμα. Και είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη…

Για το έργο του Γιώργου Πολίτη η κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη έχει γράψει:

«… Μέσα από τους διάφανους τρόπους της εικαστικής του προσέγγισης, ο Γιώργος Πολίτης μας δίνει τις δικές του αναφορές με περισσή ευαισθησία, μεταφράζοντας τις απτικές εικόνες σε οπτικές… Η χρωματική του παλέτα, διαυγής σαν υδάτινη, άλλοτε επενδύει ολόκληρες τις επιφάνειες των σχεδιαστικών του τύπων και σε άλλες περιπτώσεις μόνο τμήματά τους, ιδιαίτερα εκτεθειμένα στο φως, αφήνοντας να προβληθούν οι αντανακλάσεις του και η αμεσότητα της επίδρασής του στην υφή και τη διαφορετικότητα των κατασκευαστικών τους υλικών».

Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 18.30 – 21.30

Διάρκεια έκθεσης: 14 Απριλίου έως 6 Μαϊου 2022

 Ωράριο λειτουργίας χώρου:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Κυριακή κλειστά

Μ.Σάββατο 23 Απριλίου και Δευτέρα 2 Μαϊου κλειστά

*Για την είσοδο στον χώρο της γκαλερί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού. Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παραμονής ατόμων στον χώρο: 27 άτομα.

Με την Υποστήριξη:  Εστία Πύργου, Polis Magazino & ThessCulture

Govedarou Art Gallery

www.govedaroufineartgallery.com

info@govedaroufineartgallery.com                    facebook.com/govedarouartgallery

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας