Αθλητικά Βέροια

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκι Masters στο Σέλι από τον ΣΧΟΒ

Η ετήσια γιορτή των Παλαίμαχων (Masters) αθλητών του αλπικού σκι, μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε. Την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Σέλι, οι βετεράνοι αθλητές μαζεύτηκαν από όλη την Ελλάδα για να γιορτάσουν την επιστροφή στις πίστες, να συναγωνιστούν χωρίς άγχος, να αθληθούν, να θυμηθούν παλιές ιστορίες, να τιμήσουν και να τιμηθούν και να κλείσουν την λευκή χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις και τον δυνατό αέρα, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου – διοίκηση και εργαζόμενοι, στήριξε την προσπάθεια της ΕΟΧΑ και έκανε τα αδύνατα δυνατά, ώστε η πίστα του αγώνα να είναι άψογη και τα λιφτ να λειτουργούν, έστω και μόνο για τον αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Πρόεδρο Γιώργο Μιχαλιά και τον Διευθυντή Λάκη Μελιόπουλο.

Τα στελέχη του ΣΧΟ Βέροιας απέδειξαν ότι και από φιλοξενία γνωρίζουν αλλά και από διοργάνωση αγώνων. Η διαδρομή που έστησε στην πίστα Περσεφόνη (πλαϊνή-ανατολική) ο προπονητής Θόδωρος Παντελίδης, παρά την απουσία του συνεργάτη του Γιώργου Τσιτσανόπουλου τελευταία στιγμή λόγω κορονοϊού, ήταν ιδανική.

Ο Τεχνικός Εκπρόσωπος Θωμάς Λαγογιάννης έδωσε το σύνθημα και ο αγώνας της γιγαντιαίας κατάβασης ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, με όλους τους αθλητές ικανοποιημένους.

Στον αγώνα συμμετείχε με πολύ καλή εμφάνιση ο Σελιώτης Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας.

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Προέδρου των Παλαιμάχων Θέμη Μυστριώτη, που μας άφησε για να βρει το φως, που τόσα χρόνια μας χάριζε απλόχερα.

Η μεγάλη στιγμή των αγώνων ήταν η βράβευση του 84χρονου νεαρού Γιάννη Αδαμίδη, ενός από τους πολλούς αθόρυβους εργάτες του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, για την συνολική προσφορά του στην χιονοδρομία, από διάφορες θέσεις, όπως πολύ όμορφα περιέγραψε ο Γιώργος Πατιερίδης, ο οποίος έκανε και την απονομή.

Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, από τους εκπροσώπους του Χιονοδρομικού, του ΣΧΟ Βέροιας, του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ιδιαίτερη στιγμή, ήταν η επιλογή των οργανωτών να μην κάνει απονομή το αστέρι του αλπικού σκι, ο πρωταθλητής μας Κώστας Συκαράς που ήταν παρών και καταχειροκροτήθηκε, αλλά ο πατέρας του Γιάννης Συκαράς, τιμώντας έτσι τους γονείς των αθλητών που δίνουν τα πάντα για την πρόοδο των παιδιών.

Τέλος ο master αθλητής Θόδωρος Κουκουρδής, που διαχειρίζεται το καταφύγιο του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, έδωσε το σύνθημα και ξεκίνησε το πάρτι…

Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του ΣΧΟ Βέροιας Κατερίνα Κουκουτέγου, που έχει το χάρισμα να βρίσκεται παντού και φροντίζει για τα πάντα.

Το Χιονο-Δρομικό Κίνημα ξεκίνησε και θα γιγαντωθεί στο μέλλον. Η ΕΟΧΑ είναι παρούσα, για να στηρίξει κάθε καλή προσπάθεια.

Από πλευράς ΣΧΟ Βέροιας οι αθλητές έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα ανά κατηγορία:

C6 1η Κατερίνα Κουκουτέγου, C4 1η Κατερίνα Αρζόγλου, Β9 2ος Ανδριανόπουλος Παύλος, Β7 4ος Πάρις Παρίσης, 5ος Αντώνης Μαρμαράς, Α6 3ος Αχτσής Θωμάς, Α4 1ος Γιάννης Ν. Καπράρας, 5ος Αλκέτας Τσιαμήτρος, 6ος Κώστας Γιουτίκας.

Ραντεβού του χρόνου, με διεθνείς αγώνες!

banner-article

Ροη ειδήσεων