Κόσμος

Δύο οι στρατιώτες του ναζιστικού τάγματος Αζόφ που μίλησαν στη Βουλή | video

——–

Και δεύτερος στρατιώτης του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίστηκε στην ελληνική Βουλή, μετά τον Έλληνα ομογενή που πολεμά στο πλευρό των νεοναζί

Μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ήταν και ο δεύτερος μαχητής που εμφανίστηκε σε βίντεο στην ελληνική Βουλή, στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετά τον Μιχαήλ, τον Έλληνα ομογενή μαχητή των νεοναζί του Αζόφ, ο στρατιώτης που συστήθηκε ως «Αναστάσιος», ο οποίος παρουσιάζεται και ο ίδιος ως ομογενής, ανέφερε ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «υπερασπιστές της Μαριούπολης» και κάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βρει το «κουράγιο» και να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια.

«Το Τάγμα Αζόφ έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν!», ανέφερε μεταξύ άλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεταφραστής στο βίντεο που προβλήθηκε στη Βουλή δεν έκανε αναφορά στην επίμαχη φράση για το Τάγμα Αζόφ.

Σύμφωνα με την Αυγή, είπε τα εξής στο μήνυμά του:

«Καλημέρα (σ.σ. στα ελληνικά) συμπατριώτες. Με λένε Αναστάσιο και είμαι επίσης Έλληνας ομογενής. Σας ζητώ να με ακούσετε. Τώρα βρίσκομαι ανάμεσα στους αμυνόμενους της Μαριούπολης. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάτω από τα ερείπια και δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει. Ο εχθρός δεν αφήνει τους ανθρώπους να βγουν από την πόλη και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε.  Τι μπορείτε να κάνετε; Μιλήσετε. Μιλήστε και για τους ανθρώπους σας. Για τα ελληνόπουλα της Ουκρανίας που έχασαν τους γονείς τους, που πεθαίνουν στα υπόγεια.

Το Τάγμα Αζόφ έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν!».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας