Κόσμος

Περικλής Νεάρχου: “Συνεχίζει ο Πρωθυπουργός το ξέπλυμα του Ερντογάν”

***

Περικλής Νεάρχου*

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, που άρχισε με την επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε μια νέα πρωτοβουλία ξεπλύματος του Ερντογάν και αναγνωρίσεως του ως κατάλληλου διαμεσολαβητή υπέρ των Ελλήνων της Αζοφικής στη μαρτυρική Μαριούπολη. Αφού έκλεισε, με την πολιτική του, κάθε πόρτα επικοινωνίας με τη Ρωσική ηγεσία, αντίθετα με ο,τι πράττουν άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, προστρέχει τώρα στον Ταγίπ Ερντογάν για να διαμεσολαβήσει στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν.

Ο ηγέτης της χώρας, που είναι υπεύθυνη για την εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη κατοχή, αναγνωρίζεται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ως καλοθελητής ειρηνοποιός στην Ουκρανία, γεγονός που του επιτρέπει να συγκαλύπτει την εισβολή στην Κύπρο και το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου, στον οποίο, για μια ακόμη φορά, επιδίδεται η Τουρκική ηγεσία.

Η ανάμειξη μάλιστα της Τουρκίας σε τριμερή συνεργασία με τη Γαλλία, για το σκοπό αυτό, είναι μια προφανής Ελληνική εξυπηρέτηση προς την Τουρκική πολιτική και τον Ταγίπ Ερντογάν, που επιδιώκει διακαώς τη βελτίωση των Γαλλο – Τουρκικών σχέσεων.

Είναι δυνατόν η Ελλάδα ν’ ακολουθεί μια τέτοια πολιτική και, στο όνομα της ενότητας του ΝΑΤΟ, ν’ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, που αντιμάχονται τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και θέτουν σε κίνδυνο οριστικού ξεριζωμού και τον Ελληνισμό της Αζοφικής;

*Περικλής Νεάρχου

Πρέσβης ε.τ.

Ιδρυτικό Μέλος  Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης

________________________

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας