Αλεξάνδρεια Βέροια

Επίσκεψη μαθητών του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής στον «Έρασμο»

***

Ενημερωτική επίσκεψη γνωριμίας με το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των γραφείων μας (Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια), μαθητές του Γενικού Λυκείου Πλατέος – Κορυφής, συνοδεία καθηγητών τους.

Τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της COVID19, οι μαθητές της Α’ και Γ’ Λυκείου του σχολείου ενημερώθηκαν διαδοχικά, ανά δεκαπενταδες, από την Επιστημονική Ομάδα της δομής (Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, Ευμορφία Μήτσιου & Ολυμπία Λαζαρίδου αντίστοιχα), σχετικά με την αντιμετώπιση και την πρόληψη της έμφυλης βίας κάθε μορφής (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική, ηλεκτρονική παρενόχληση, σχολικός εκφοβισμός κλπ).

Επίσης ενημερώθηκαν εκτενώς και για τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής του «Έρασμου» που προστατεύει κακοποιημένες γυναίκες και μητέρες με τα ανήλικα παιδιά τους, για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης στις ωφελούμενες τόσο του Ξενώνα, όσο και στα εξωτερικά περιστατικά που απευθύνονται στο Σύλλογο, αλλά και στις δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης (Βιωματικά Σεμινάρια, Σχολές Γονέων και ενημέρωση σε σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ημαθίας).

Σε ένα ιδιαίτερα «ζεστό» και δημιουργικό κλίμα διαλόγου οι επισκέπτες εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία της συνάντησης, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, αντάλλαξαν απόψεις με την επιστημονική ομάδα, υπέβαλλαν καίριες ερωτήσεις και έλαβαν σημαντικές απαντήσεις γύρω από τις κοινωνικές απορίες και ανησυχίες τους, διαδραματίζοντας οι ίδιοι ενεργό ρόλο συμμετοχής.

banner-article

Ροη ειδήσεων