Νάουσα Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Συναυλία του Μουσικού Σωματείου “Ωδείο Ναούσης” για την Εθνική Επέτειο / 26η Μαρτίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο της Νάσουσας

***

Ρεπορτάζ: Ξανθή Χονδρού – Χιλλ

Με την ευκαιρία της επετείου διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821, τη μεγάλη αυτή στιγμή της εθνικής παλιγγενεσίας, καθώς επίσης και της 200ης επετείου του Χαλασμού της Νάουσας, το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» παρουσίασε τη μουσική παράσταση με τίτλο «Τόπος ελληνικός-Με φως και αγώνα αδιαλείπτως».

Ένα ταξίδι με οδηγό την τέχνη της μουσικής και του λόγου στους ιστορικούς σταθμούς της πορείας της πατρίδας μας. Η μικτή τετράφωνη χορωδία και η μαντολινάτα του «Ωδείου Ναούσης», με τραγούδια χαρακτηριστικά της κάθε εποχής ύμνησαν τα βάσανα και τις χαρές της πολυκύμαντης ζωής του Έλληνα, αναδεικνύοντας παράλληλα και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής.

Στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας, που μετονομάστηκε πρόσφατα σε “Μίκης Θεοδωράκης”, παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων για να γιορτάσουν και να αποδώσουν φόρο τιμής στην ιστορία της πόλης. Ανάμεσά τους ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναούσης, Βεροίας και Καμπανίας, κύριος Παντελεήμων, ο Δήμαρχος της πόλης κύριος Νικόλαος Καρανικόλας, οι οποίοι και χαιρέτησαν μετά από τον Πρόεδρο του Σωματείου, Κώστα Λούκα, την εκδήλωση!

Η εκδήλωση, που ήταν η πρώτη μετά την ανακαίνιση του κτηρίου και μεταδόθηκε και ζωντανά στο διαδύκτιο από το Ωδείο της Νάουσας, ενθουσίασε τόσο τους παραβρισκόμενους, όσο και τους θεατές του διαδικτύου. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση του κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε ευλαβικά την παράσταση, πράγμα που έγινε αντιλυπτό και από τους χορωδούς, αλλά σχολιάστηκε και στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το i-naoussa.gr, το οποίο μιλάει για “ονειρική επετειακή εκδήλωση”…

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες το Ωδείο Ναούσης προχώρησε και διατήρησε το επίπεδο του με την βοήθεια και την  εξαιρετική διεύθυνση του μουσικού και μαέστρου τόσο της τετράφωνης μεικτής χορωδίας, όσο και τις μαντολινάτας,  Δημήτρη Παρόλα, ο οποίος επιμελείται εδώ και δεκαετίες την  εναρμόνιση, ενορχήστρωση, διδασκαλία τραγουδιών, διεύθυνση χορωδίας και μαντολινάτας και την συνεργασία μεταξύ των σε συναυλίες.

Τη σύλληψη, το σενάριο, και την επιμέλεια των κειμένων είχε ο Χρήστος Τσίτσης, που με βάση λογοτεχνικά κείμενα περιέγραψε την ιστορία της Ελλάδας από την Επανάσταση του ‘21 μέχρι σήμερα και την έντυσε μουσικά με κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών μέχρι και σήμερα.

Την αφήγηση όλων των συναυλιώνν επιμελείται εδώ και χρόνια πλέον ο Κώστας Βαρβέρης, με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό!

(Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ήταν με είσοδο ελεύθερη, με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική εντός του θεάτρου.)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας