Αστυνομικό Δελτίο

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν 4 άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί άνδρες και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σε έρευνες που έγιναν σε 2 αποθήκες που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 152.379 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 3.047.580 τεμάχια τσιγάρων), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν και 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων, όπου το ένα όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον Αύγουστο του 2020 στο Τμήμα Ασφάλειας Πετρούπολης Αττικής.

Επίσης κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 3.630 ευρώ και ποσότητα κάνναβης βάρους 18,6 γραμμαρίων.

Τα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας