Εργασία Τοπικά

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της IDECO για εκδικητικές απολύσεις”

——-

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της IDECO Α.Β.Ε η οποία εκδικητικά απέλυσε δύο πρωτοπόρους εργαζόμενους , που μαζί με τους συναδέλφους τους διεκδίκησαν να μην τους επιβληθεί επιπλέον απλήρωτη 15λεπτη εργασία.

Μάλιστα η συναδέλφισσα που απολύθηκε αποτελεί μέλος της Διοίκησης του Εργατικού μας κέντρου.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι εργοδότες, όπως και της IDECO θέλουν τους εργάτες πειθήνιους , να δουλεύουν και να μην μιλάνε, να δέχονται να κάνουν τη ζωή τους λάστιχο ανάλογα με τις ορέξεις των εργοδοτών που μοναδικό κριτήριο έχουν τα κέρδη τους.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η περιβόητη δημοκρατία που επικαλούνται , η οποία μένει εκτός των πυλών  των εργοστασίων και η οποία σαν «σταχτοπούτα» μεταμορφώνεται ανάλογα με το συμφέρον της εργοδοσίας. Μόνο έτσι εξηγείται από τη μια να απολύονται αυτοί που σηκώνουν το ανάστημα τους και από την άλλη τα περιπολικά της αστυνομίας να προστατεύουν το « δικαίωμα στην εργασία» , κατά το νόμο Χατζηδάκη , κατοχυρώνοντας στην ουσία την εξουσία των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι σήμερα , καλούνται να βγάλουν συμπεράσματα και να μπουν στη μάχη. Να μην επιτρέψουν να γίνει η ζωή τους λάστιχο και αγωνιστικά να βγουν στο προσκήνιο ενάντια στο κύμα ακρίβειας και την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να γυρίσουν τη πλάτη σε επίδοξους σωτήρες , τη κυβέρνηση της ΝΔ , τις προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ κα που κόβουν και ράβουν τα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο .

Απαιτούμε από την εργοδοσία της IDECO να πάρει άμεσα πίσω τις εκδικητικές απολύσεις

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας