Πολιτική

ΜέΡΑ25: Η Μητσοτάκης Α.Ε. κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για να αφήνει τους ολιγάρχες να λεηλατούν την κοινωνία

——-

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε 50% αύξηση στην τιμή χονδρικής τον τελευταίο μήνα. Άρα η επιβάρυνση για το Μάρτιο, μόνο από την αύξηση της χονδρικής, είναι περίπου 160 ευρώ για ένα μέσο νοικοκυριό που χαλάει περίπου 1500kWh. Η κυβέρνηση θα επιδοτήσει, λέει, 39 ευρώ μηνιαία έκπτωση στο τιμολόγιο.

Άρα, ακόμα και με αυτό τον τρόπο, αυτό το δώρο ουσιαστικά στους ολιγάρχες, και πάλι δεν καλύπτεται ούτε το 1/4 από το πρόβλημα για τον καταναλωτή.

Αντίθετα, αν καταργούσε την τιμολόγηση με την οριακή τιμή, δηλαδή με την ακριβότερη και επέβαλλε τιμολόγηση με τη μέση τιμή, αυτόματα θα έπεφτε η τιμή πολύ περισσότερο χωρίς να χρειάζεται να βγει ούτε ευρώ από τα κρατικά ταμεία.

Και αν καταργούσε και το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα έπεφτε ακόμα περισσότερο γιατί θα μπορούσαν να επιβληθούν βιομηχανικής κλίμακας ποσοστά αποδεκτής κερδοφορίας δηλαδή πολύ μικρότερα.

Και αν επανέφερε στο κράτος, στους πολίτες, τη ΔΕΗ, θα μπορούσε να στηρίζει με αποδοτικό τρόπο όλες τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και των πολιτών και η ενεργειακή φτώχεια να μη μας χτυπήσει.

Αυτό κάνει ένα κράτος που θέλει να προστατεύσει τη χώρα του από τις ενεργειακές συνέπειες του πολέμου. Δεν κρύβεται πίσω από τον πόλεμο για να αφήνει τους ολιγάρχες να λεηλατούν.

Ενώ εδώ τι γίνεται:

Ο Υπουργός απευθύνεται στον πολίτη και του λέει: Υπάρχει πόλεμος κύριε, δεν μπορείς να έχεις ανάγκες. Κάνε υπομονή, μη ζεσταθείς στο σπίτι σου, μη βλέπεις το βράδυ, άναψε κανα κερί λες και ζεις το 1822.

Μόνο και μόνο για να μην πει στο Βαρδινογιάννη, στο Λάτση, το Μυτιληναίο, τη CVC Capital: Υπάρχει πόλεμος κύριοι, αρκετά κέρδη βγάλατε στην πλάτη όλων μας, αφού λεηλατήσατε τις υποδομές που φτιάξαμε όλοι εμείς. Τέρμα τα κέρδη, πρέπει να στηριχτούν οι καταναλωτές.

Αυτή λοιπόν είναι η μόνη λύση:.

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κατάργηση της τιμολόγησης με την οριακή τιμή.

Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Το ρεύμα είναι δίκτυο, είναι κοινωνικό αγαθό, είναι φυσικό μονοπώλιο. Δεν έχει κανένα λόγο να είναι στο Χρηματιστήριο, δεν έχει κανένα λόγο να είναι ιδιωτικό.

Κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ και Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό.

Δεν έχουμε το περιθώριο να περιμένουμε.

Να βγούμε όλες και όλοι στο δρόμο και να το απαιτήσουμε άμεσα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας