Βέροια

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας (Βullying)

———

Η αφύπνιση και η ενημέρωση για την Ενδοσχολική Βία και τον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό, το λεγόμενο “Bullying”, είναι καθήκον όλων μας. Όλων των ανθρώπων που επιθυμούν μία κοινωνία χωρίς σωματική, λεκτική ή συναισθηματική βία, φαινόμενο το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται σε μάστιγα στις ημέρες μας, όταν ένα παιδί ή ένας έφηβος κρατά μυστικό και ανέχεται συμπεριφορές που διαταράσσουν την ψυχική και σωματική του υγεία.

Η 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας, είναι ημέρα ευαισθητοποίησης των αρχών και των κρατικών φορέων ώστε να διαμορφωθεί ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, απαλλαγμένο από κινδύνους που επηρεάζουν την αρμονία και την ισορροπημένη ανάπτυξη ενός παιδιού.

Γονείς και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται έντονα από περιστατικά bullying όταν ήσυχα, ευαίσθητα ή ακόμη και σωματικά αδύναμα παιδιά υφίστανται βία την οποία αποκρύπτουν είτε από φόβο είτε από ντροπή.

Η απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό βρίσκεται στην έννοια της αλληλεγγύης, του αμοιβαίου σεβασμού και της συμμετοχής στη σχολική και κοινωνική ζωή παράλληλα με την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλοκατανόηση και τον διάλογο που θα πρέπει να αναπτύσσεται καθημερινά μεταξύ παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Η 6η Μαρτίου συνιστά για τους μαθητές την αφορμή να εκφραστούν και να μιλήσουν για το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού ώστε να μην γινόμαστε ολοένα και πιο συχνά μάρτυρες περιστατικών βίας σε χώρους όπου προάγεται η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης.

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας