Κόσμος

Ινδός στρατηγός: “Η Δύση παρατείνει την αγωνία της Ουκρανίας / πρόκειται για απίστευτα ανήθικη πράξη”

Εικόνα από το Μετρό του Κιέβου
———

Ο Gagan Diep Bakshi*, υποστράτηγος ε.α. του ινδικού στρατού και ήρωας του πολέμου του Kargil, έδωσε μια διεξοδική απάντηση στο τηλεοπτικό κανάλι Republic TV για την κατάσταση στην Ουκρανία:

“Λυπάμαι, αλλά πρόκειται για απίστευτα ανήθικη πράξη, εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρης της Δύσης, το να εκπαιδεύουν πρώτα την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και στη συνέχεια να της λένε “δεν θα έρθουμε να σας σώσουμε, θα επιβάλουμε κυρώσεις”. Τώρα λένε “εντάξει, θα στείλουμε τα Στίνγκερ και τα Τζέιβελιν”, αλλά αυτά είναι αμυντικά όπλα.

Συνεπώς, είναι ήδη πολύ αργά για να κάνουμε κάτι – γίνεται ήδη πόλεμος! Πώς θα παραδοθούν αυτά τα όπλα; Μέσω θαλάσσιων λιμανιών; Η Ρωσία μπλόκαρε όλα τα λιμάνια. Δεν μπορούν να παραδοθούν από αέρος, οι S-400 και οι S-500 θα συντρίψουν τα πάντα. Παραμένει η χερσαία διαδρομή, αλλά μόλις το φορτίο περάσει τα ουκρανικά σύνορα, θα βομβαρδιστεί.

Δηλαδή, όλα αυτά είναι απλώς μια προσπάθεια της Δύσης να καθυστερήσει το τέλος του πολέμου για μήνες, αν όχι μέχρι το τέλος του έτους. Όλα αυτά θα επιφέρουν τρομερό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία, η οποία μόλις άρχισε να ανακάμπτει από την πανδημία. Η τιμή του πετρελαίου είναι ήδη πάνω από τα 100 δολάρια και συνεχίζει να ανεβαίνει, θα είναι μια οικονομική καταστροφή για όλο τον κόσμο – αυτό είναι που θέλει η Δύση;

Το να θέλουν να πολεμήσουν με τη Ρωσία μέχρι να πέσει και ο τελευταίος Ουκρανός, για μένα είναι απίστευτα ανήθικο. Αυτή είναι μια άνιση μάχη. Ναι, είναι θαρραλέο, είμαι εντυπωσιασμένος [από τους Ουκρανούς], αλλά ένα χαριτωμένο μοντέλο που ποζάρει με ένα ΑΚ είναι απλώς θέατρο, επειδή το ΑΚ δεν θα βοηθήσει ενάντια στα τανκς. Παρακαλώ να το κατανοήσετε αυτό.

Ναι, οι άνθρωποι θα πολεμήσουν για τους ίδιους και την πατρίδα τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μάχες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα, το Κίεβο. Είναι απλώς θέμα χρόνου. Και αν θέλετε να καθυστερήσετε το τέλος της σύγκρουσης, τότε μέχρι πότε; Και γίνεται αυτό προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού; Αν ο στόχος της Ρωσσίας είναι να καταστρέψει το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας, το κάνει ήδη. Μην ακούτε τα ρεπορτάζ του CNN και του BBC που λένε ότι ο Ζελένσκι κερδίζει τον πόλεμο· τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στο Κίεβο. Αν τα ινδικά τανκς έφταναν στο Ισλαμαμπάντ, θα πιστεύατε ότι το Πακιστάν κερδίζει; Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στην κατανόηση της στρατιωτικής κατάστασης.

Είναι απίστευτα ανήθικο για το ΝΑΤΟ να παρακινεί, από τον ίδιο τον Ζελένσκι μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό, να πολεμήσουν με την Ρωσσία. Ποιός θα πληγεί; Ποιός υποφέρει τώρα; Η Ουκρανία. Τίνος τα τεθωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη συντρίβονται; Της Ουκρανίας.

Δεν νομίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί για πολύν καιρό. Πιθανότατα, είμαστε ήδη προς το τέλος. Η Δύση προσπαθεί μόνο να παρατείνει την αγωνία της Ουκρανίας ενθαρρύνοντάς την να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας με τη βοήθεια διαφημιστικών πινακίδων με καλλονές που ποζάρουν κρατώντας καλάσνικωφ. Αυτό είναι άδικο, κυρίως για τον ουκρανικό λαό. Δεν είναι δίκαιο να πείθεις τους πολίτες να επιτίθενται σε τανκς. Οι Ρώσοι απέχουν σκόπιμα από τις σφαγές. Μπορούν όμως να οργανώσουν μια βίαιη επίθεση. Θυμηθείτε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θυμηθείτε την Τσετσενία, ακόμη και το Αφγανιστάν – μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί.

Μας εξέπληξε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο σφαγής, παρόλο που το ρωσικό πυροβολικό επιχειρεί, τα MLRS επιχειρούν, γίνονται μαζικές αεροπορικές επιδρομές – αλλά απλώς πραγματοποιούν στοχευμένα πλήγματα για να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες [μεταξύ του άμαχου πληθυσμού]. Το μόνο που βλέπουμε είναι: ” Πω πω, χτύπησε ένα σπίτι!” Αλλά αν οι μάχες λαμβάνουν χώρα σε κατοικημένες περιοχές, τότε πού καταλήγουν οι οβίδες και οι σφαίρες; Πέφτουν πάνω στα σπίτια.
Είναι απαραίτητο να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός, αλλά αυτοί [οι ουκρανικές αρχές] δεν τους αφήνουν να φύγουν – πείθουν τους κατοίκους να επιτεθούν στον ρωσσικό στρατό! Κοιτάξτε, αυτό είναι θάρρος, ναι, επικροτώ και σέβομαι το θάρρος. Αλλά από τη σκοπιά της [ουκρανικής] ηγεσίας είναι άκρως ανήθικο να προκαλείται σκόπιμα μία άνιση μάχη, διότι δεν θα έχει ως αποτέλεσμα τίποτε άλλο παρά μόνο την καταστροφή.

Πιστεύετε ότι η Ρωσσία δεν έχει την ευκαιρία να αποκεφαλίσει την ηγεσία της Ουκρανίας; Μόλις ανοίγετε το κινητό σας σάς εντοπίζουν αμέσως. Τί εμποδίζει την Ρωσσία από το να εντοπίσει το σήμα και να στείλει τάγματα εφόδου για να εξοντώσουν τον Ζελένσκι; Αλλά δεν το έκανε ακόμη. Γιατί; Επειδή ο στόχος της είναι η πλήρης καταστροφή του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος της. Η αλλαγή του καθεστώτος είναι εφικτή, αλλά ο Ζελένσκι μπορεί απλούστατα να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας και μετά το τέλος της επιχείρησης. Αυτό θα ήταν απολύτως πιο λογικό από πλευράς Ρωσσίας, από το να φέρουν τον δικό τους άνθρωπο στο Κίεβο καβάλα σε ένα τανκ. Δεν θα γινόταν αποδεκτός”.

————

 Ο υποστράτηγος *Gagan Deep Bakshi ή G. D. Bakshi είναι απόστρατος αξιωματικός του Ινδικού Στρατού. Του απονεμήθηκε το μετάλλιο Vishisht Seva για τη διοίκηση ενός τάγματος στον πόλεμο του Kargil.)

banner-article

Ροη ειδήσεων