Αγροτικά Βέροια

Ψήφισμα συμπαράστασης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας στους αγρότες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και  συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Με την σημερινή τους κινητοποίηση  οι αγρότες διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να παράγουν, ενάντια στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, του πετρελαίου και όλων των γεωργικών εφοδίων . Αυξήσεις που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την παραγωγή , ενώ την ίδια στιγμή παραμένει η χρόνια αβεβαιότητα με τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα , που ποτέ δεν είναι ανάλογη με το κόστος παραγωγής, για την κάλυψη των όρων διαβίωσης των αγροτών.

Γι’ αυτό είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τα  αιτήματά τους,  η υλοποίηση των οποίων θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα να μείνουν στα χωράφια τους, και να ενισχύσουν οικονομικά την τοπική μας οικονομία, η οποία ουσιαστικά στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα.

Είμαστε δυο αλλήλενδετοι κρίκοι ,  όταν οι αγρότες έχουν χρήματα , έχουν και τα καταστήματά μας δουλειά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει  άμεσα  μέτρα τόσο για τους αγρότες  που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους, όσο και για τις εμπόρους – καταστηματάρχες που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας .

banner-article

Δημοφιλή άρθρα