Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βέροια: “Το έδαφος υπάρχει για αλλαγή / Έχουμε 21 δεσμεύσεις προς την κοινωνία”

———-

Στη Βέροια απόψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον Πολυχώρο “Ελιά” μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, αφού προηγουμένως έδωσε συνέντευξη στο Δημαρχείο της πόλης.

Προλόγισε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστας Καλδάρας και χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του Κόμματος Άγγελος Τόλκας.

Ο Κώστας Καλδάρας, καλωσόρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενημερώνοντας το ακροατήριο και για ανάλογες επισκέψεις, που θα ακολουθήσουν, επισημαίνοντας πως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Στον χαιρετισμό του ο Άγγελος Τόλκας τόνισε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για τις μεγάλες μάζες πληθυσμού του Νομού, που κυριολεκτικά φτωχοποιήθηκαν, αφού εντάθηκαν και διευρύνθηκαν οι ανισότητες, με μόνη ελπίδα την προσπάθεια για συνολική ανατροπή από ένα Κόμμα με συνέπεια και υπεύθυνη στάση, όπως είναι ο Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε με τη φράση “Οι εξελίξεις μάς ξεπερνούν”, αναφερόμενος στα γεγονότα της Ουκρανίας.

“Η θέση μας είναι σαφέστατη. Καταγγελία της εισβολής! Η Αριστερά πάντα είναι υπέρ της Ειρήνης. Εδώ όμως έχουν ευθύνες και η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όχι όμως στρατιωτική” συνέχισε.

Για το θέμα της Οικονομίας τόνισε πόσο η κατάσταση άλλαξε μετά το 1990, προκαλώντας τις μεγάλες ανισότητες, με τη στασιμότητα στους μισθούς αλλά και τα τεράστια χρέη, καθώς γινόταν ένας δανεισμός από το μέλλον, σπρώχνοντας τα προβλήματα πιο πίσω. Το Σύστημα Υγείας είχε αποδυναμωθεί από παλιά ,καθώς στόχος των κυβερνήσεων ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις.

“Εμείς ως Κόμμα είμαστε περήφανοι, γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, μειώσαμε τη φτώχεια,  ασφαλίσαμε τους ανασφάλιστους, δείχνοντας ότι σ’ ένα μνημόνιο τίποτα δεν είναι τετελεσμένο.

Η ΝΔ δίνει την εντύπωση ότι όλες οι κρίσεις είναι παροδικές. Δεν επενδύει στη Δημόσια Υγεία, λες και η Υγεία θα βελτιωθεί στο μέλλον. Εμείς, όμως, έχουμε καταλάβει ότι ο κόσμος χρειάζεται ρεαλιστικές και ριζοσπαστικές προτάσεις, για να αντιμετωπίσει, για παράδειγμα, την ενεργειακή κρίση ή τα πανίσχυρα καρτέλ.Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι μονόδρομος.

Στο Συνέδριό μας το κεντρικό μας θέμα είναι οι ανισότητες και η αντιμετώπισή τους. Οι αυξήσεις μισθών είναι η καλύτερη παραγωγική πρόταση. Θα επενδύσουμε στην Υγεία και την Παιδεία, που έχουν τόσο πληγεί.

Στο Συνέδριό μας έχουμε μέχρι στιγμής 21 δεσμεύσεις προς την κοινωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν κι άλλες.

Δεσμευόμαστε για κατάργηση των νόμων Χατζιδάκι και Κεραμέως, για αύξηση κατώτατου μισθού, για αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αλλά μας ενδιαφέρουν και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Μας ενδιαφέρουν οι μετανάστες, οι γυναικοκτονίες, η κατάσταση στα ΜΜΕ, η εκπαίδευση της Αστυνομίας.

Θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να δημιουργήσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση. Το έδαφος υπάρχει για μια μεγάλη αλλαγή.

Τώρα που η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλη φθορά, είναι ευκαιρία να συζητήσουμε και ν’ αλλάξουμε την κατάσταση. Είμαστε ανοιχτοί!” κατέληξε.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Πήραν το λόγο πολλοί από το ακροατήριο, εκφράζοντας απορίες αλλά και κάνοντας τοποθετήσεις. Ανάμεσά τους οι πρώην βουλευτές του Κόμματος Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, ο Αντώνης Μαρκούλης, ο Στέργιος Μποζίνης, ο Θανάσης Αποστολόπουλος, ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, η Εύη Παπαγιαννούλη, ο Χάρης Ντίνας και άλλοι.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας