Ρεπορτάζ Τοπικά

Φίλοι του “Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη”: Με απολογισμό και στόχους για τη νέα χρονιά στην ετήσια Γενική Συνέλευση

———-

Με προσέλευση μελών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, το Δ.Σ. του Σωματείου «Φίλοι του “Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργης Μελίκη” –  Κέντρου Έρευνας Μάσκας», πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στην “Αίθουσα Φίλων” του Εθνογραφικού, την τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευσή του.

Θέματα:

α) Ο Διοικητικός απολογισμός του έτους 2021 και έγκριση ή μη αυτού
 
β) Ο Οικονομικός απολογισμός του έτους 2021, ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής και έγκριση ή μη αυτού.

γ) Διοικητικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, προτάσεις μελών και έγκριση ή μη αυτών

δ) Οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2022, προτάσεις μελών και έγκριση ή μη αυτών.

Συγκεκριμένα:

Εκλέχτηκαν ο Γιάννης Γεωργάκαρος πρόεδρος της συνέλευσης και η Ελένη Τράχωμα ψηφολέκτρια.

Ο Οικονομικός Απολογισμός έγινε από την ταμία Ζωή Βεσυροπούλου. Στη συνέχεια διαβάστηκε η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από την Ελισάβετ Γεωργάκαρου και ακολούθως τέθηκε το θέμα της ψηφοφορίας.

Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2021 και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2022.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο των “Φίλων”, Γιάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος έκανε τον Διοικητικό Απολογισμό και ανέφερε τις εκδηλώσεις που έγιναν μέσω κορωνοϊού, παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, που ήταν:

Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Προβολή Βίντεο του Γιώργη Μελίκη σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έκθεση Γιώργη Μελίκη με Μάσκες στη ΑΡΤ Θεσσαλονίκης.

Προβολή ταινίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”, Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Εγκαίνια της Έκθεσης “Χάρτα του Ρήγα”, η οποία ακόμα λειτουργεί.

Ημερίδα για τον Τέλλο Άγρα, συνέργεια μεταξύ των πόλεων Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Βέροιας και Ρουμλουκιού, δίνοντας τα γεγονότα γύρω από τον θάνατό του και τον απόηχο της προσφοράς του.

Έκθεση με εικαστικά έργα 12 Καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και 40 σπουδαστών, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, εμπνευσμένη από κείμενα του Κων/νου πορφυρογέννητου και του Γεωργίου Βιζυηνού, που εντόπισε και αποκάλυψε η επιστημονική συνεργάτιδα των “Φίλων”, η αρχαιολόγος Μαρία Χειμωνοπούλου.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό της δράσης για την επόμενη χρονιά, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι υπάρχει μία μακρά λίστα ιδεών και στόχων προς υλοποίηση.”Εξαιτίας όμως της τραυματικής εμπειρίας του κορωνοϊού και των υγειονομικών μέτρων που τα συνοδεύουν, χαλιναγωγούμε τις προθέσεις και τις διαθέσεις μας” είπε χαρακτηριστικά.

“Άμεσα οι ‘Φίλοι’ προγραμματίζουν για τις 6 Μαρτίου ένα γλέντι για τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους, όπου θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της Χάσκας, με τα συγχωρέματα, με φαγητό που θα ετοιμάσουνε τα μέλη και με μουσική. Ελπίζουμε να υλοποιηθεί” συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Στις  1, 2, και 3 Απριλίου του 2022 το Εθνογραφικό Κέντρο θα εκθέσει μάσκες του Γιώργη Μελίκη στην Τεγέα, προσκεκλημένο του Ιδρύματος Στασινόπουλου. Με την ευκαιρία αυτή οι “Φίλοι”  θα διοργανώσουν  αντίστοιχη εκδρομή των μελών, συνοδεύοντας τα εκθέματα.

Σήμερα το βράδυ οι “Φίλοι” θα δεχτούν εκπροσώπους της Ε.Μ.Ι.Π.Η. προγραμματίζοντας συνέδριο.

Επίσης προσβλέπουν σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πολυγύρου και με τον Έφορο κ.  Νικόλαο Μερτζινέκη, ο οποίος θα ξεναγήσει σε κάποια εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής.

Ομιλητές με τη σειρά, μετά τον Πρόεδρο Γιάννη Μοσχόπουλο, ο Γιώργης Μελίκης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά των θέσεών του, επισημαίνοντας το εύρος και την ποιότητα των μελών, και χαιρετισμούς απηύθυναν ο παριστάμενος βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος τόνισε ότι ανήκει στα ιδρυτικά μέλη των “Φίλων”, το έργο των οποίων είναι πολυσήμαντο, και τέλος ο Νικόλαος Μερτζινέκης, ο οποίος πρότεινε δράσεις που θα αναφέρονται στους Θρακιώτες Μαυροθαλασσίτες.

Οι απολογισμοί προϋπολογισμοί εγκρίθηκαν ομόφωνα, με τον Πρόεδρο να κόβει με ευχές την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Τυχερή η Γιούλη Δήμου. Τέλος τα μέλη απόλαυσαν τον εξαιρετικό μπουφέ του Συλλόγου.

far

 Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας