Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: “Δεν δεχόμαστε την «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν κυβερνήσεις και εργοδοσία”

———–

Για άλλη μια φορά, το γύρο του διαδικτύου κάνει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η έλλειψη σε εργατικά χέρια τους καλοκαιρινούς μήνες  στις κονσερβοβιομηχανίες και τα διαλογητήρια οφείλεται στην απροθυμία των εργαζομένων να εργασθούν προτιμώντας να επιβιώνουν με επιδόματα.

Μία σύντομη ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των εποχικών επιχειρήσεων αποτελεί την αμεσότερη απάντηση στο συγκεκριμένο ισχυρισμό. Οι εργαζόμενες στις ταινίες διαλογής να λιποθυμάν από την ορθοστασία, την εντατικοποίηση της παραγωγής και την έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, οι εργάτες να σακατεύονται από τα βάρη και τις κακουχίες, ενώ η διασπορά του κορονοϊού δεν γνωρίζει περιορισμό.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν πως απόψεις όπως οι παραπάνω αναπαράγοντα από τα τοπικά μέσα και τους βουλευτές του νομού, με τις ευλογίες των βιομήχανων της επεξεργασίας και μεταποίησης, καθώς και από τα τσιράκια τους, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, προκειμένου να ρίξουν τις απαιτήσεις, να προλάβουν την όποια πιθανή διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας και αμοιβής.

Παράλληλα δημιουργείται κλίμα επιδοτήσεων των βιομηχανιών με ζεστό κρατικό χρήμα. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από το περυσινό καλοκαίρι, όπου εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων οι κονσερβοβιομηχανίες επιδοτήθηκαν για όσες μέρες παρέμειναν κλειστές, χωρίς καμία πρόβλεψη για τους εργαζομένους που έχαναν μεροκάματα.

Ποιος από αυτούς έχει δουλέψει στα σύγχρονα κάτεργα, εν μέσω καύσωνα; Ποιος από αυτούς ταξιδεύει καθημερινά έως και 100 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά του; Ποιος από αυτούς έχει σακατευτεί σε εργατικό ατύχημα, και δεν το δήλωσε για να μην χάσει την δουλειά του;

Οι σκοποί τους είναι γνωστοί. Με προκαταβολικές συκοφαντίες όπως αυτές προσπαθούν να συμπιέσουν προς τα κάτω τα ήδη πενιχρά μεροκάματα, να δημιουργήσουν ενοχές στους εργαζόμενους, να τους έχουν του χεριού τους.

Δεν δεχόμαστε την «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Ασφαλείς εργασιακούς χώρους.

  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Αραίωση των επιβατών στα επιχειρησιακά λεωφορεία για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

  • Να υπολογίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος παραμονής στην ανεργία, δεν είναι επιλογή μας να είμαστε εποχιακοί.

  • Ταμείο ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ, χωρίς όρους κα προϋποθέσεις.

  • Κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ.

  • 7ωρο 5νθήμερο – 35ωρο για όλους τους εργαζόμενους .

—————————-

ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976664248-6944177169

e-mail: trofima.imathia.pella@gmail.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας