Βέροια

Η ομάδα δημιουργικής γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας σε δράση: “Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος”

………………

Η ομάδα της δημιουργικής γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας με αφορμή την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε δράση με στόχο να συμβάλλει στη διαφύλαξη  τη μνήμης των ανθρώπων αυτών με την ελπίδα  πως ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν θα διαπραχθεί ξανά.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εργαστήρι αναχώρησαν πεζή  από τον χώρο του σχολείου 11:15 με προορισμό την πλατεία Δημαρχείου. Εκεί δύο μαθήτριες ασχολήθηκαν με τον συμβολικό καθαρισμό των λίθων μνήμης που βρίσκονται στο χώρο, μια άλλη ομάδα ανάρτησε κείμενα σχετικά με την ημέρα και μια άλλη αξιοποίησε  ερωτηματολόγιο  που αφορούσε στις απόψεις  των περαστικών δημοτών για την τοποθέτηση των λίθων και το ανάλογο ιστορικό φορτίο.

Τα μέλη της ομάδας θεωρούμε πως η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδείξουμε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ένα έγκλημα που οφείλουμε να θυμόμαστε, αφού μόνο με τη αφού μόνο με τη μνήμη μένουν οι αδικοχαμένες ψυχές  ζωντανές. Δεν ζήσαμε  το Ολοκαύτωμα, έχουμε όμως  δει και διαβάσει σχετικά με τη θηριωδία των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Έχουμε δει φωτογραφίες από ανθρώπους με αριθμούς στο χέρι σα να είναι εμπορεύματα. Ανθρώπους που περίμεναν τη σειρά τους για τον θάνατο. Το ολοκαύτωμα έκανε τους θύτες απεχθή τέρατα και τα θύματα αριθμούς προς  εξόντωση. Θεωρούμε ότι πέφτει στη γενιά μας το βάρος να διαφυλάξουμε τη μνήμη των θυμάτων, που πολλά είχαν τη δική μας ηλικία, και να σιγουρευτούμε πως ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν θα ξανασυμβεί.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας