Κοινωνία

Τζώρτζης Μονογυιός / Πώς έγινε το δυστύχημα – Τι εξετάζουν οι αρχές

————–

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αρχές τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή που διέσχισε με την μοιραία Ferrari,  ο Τζώρτζης Μονογυιός, μέχρι τη στιγμή του δυστυχήματος που του κόστισε τη ζωή, στην περιοχή της Βούλας.

Την ίδια ώρα, ειδικοί εμπειρογνώμονες αναλύουν την πρώτη εικόνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η οικογένεια του Τζώρτζη Μονογυιού παραμένει συντετριμμένη. Μέσα στον πόνο της, ζητάει απαντήσεις για την κατάσταση του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που ο 42χρονος είχε μόλις αγοράσει, για τις ακριβείς συνθήκες της πρόσκρουσης σε δέντρο και για το πώς η πανάκριβη Ferrari, τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι όποιες ελπίδες για τη διάσωση του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το Live News του MEGA, οι αναλύσεις από τις κάμερες και τα συντρίμμια της μοιραίας Ferrari έχουν οδηγήσει τους ειδικούς, που μελετούν το τροχαίο στα πρώτα συμπεράσματα. Εκτιμούν ότι ο άτυχος επιχειρηματίας έχασε τον έλεγχο επειδή είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας και πάτησε απότομα το γκάζι.

Το τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση είχε καταγραφεί στην Ολλανδία στις 3 του περασμένου Νοέμβρη, όταν ο οδηγός πατάει γκάζι χωρίς τη βοήθεια των συστημάτων της Ferrari.

Ο Κώστας Λακαφώσης, διερευνητής ατυχημάτων, τονίζει στο LIVE NEWS πως ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε από το χτύπημα στον ευκάλυπτο και όχι από τη φωτιά που εκδηλώθηκε.

Αυτή, φαίνεται ότι προκλήθηκε επειδή χτυπήθηκε η αριστερή δεξαμενή, με αποτέλεσμα να χυθεί η βενζίνη και να υπάρξει ανάφλεξη. Η μοιραία Ferrari φαίνεται πως καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά και όχι από την πρόσκρουση, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία, το σπορ αυτοκίνητο δεν είχε αναπτύξει ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός την στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το βενζινάδικο πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων, είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων. Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το κόκκινο super car έχει βγει στην ευθεία, η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα.

Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει. Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει, καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού με την τελική των 340 χιλιομέτρων ανά ώρα διαλύθηκε στον κορμό ενός δέντρου που υπάρχει στο σημείο. Από την πλευρά της οικογένειας τονίζεται πως αν υπήρχαν στο σημείο προστατευτικές μπαριέρες ο άνθρωπός τους θα ζούσε.

Σύμφωνα με νεότερα βίντεο φαίνεται ότι στον δρόμο του οδηγού δεν παρεμβάλλεται άλλο όχημα ή πεζός, όπως είχε αρχικά υποστηριχθεί.

Η σύντροφος του άτυχου επιχειρηματία που απεγκλωβίστηκε με δραματικό τρόπο λίγο μετά το δυστύχημα, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, δίνει τη δική της μεγάλη μάχη τραυματισμένη σε νοσοκομείο, χωρίς όπως σημειώνουν άνθρωποι από το περιβάλλον της να γνωρίζει, πως ο άνθρωπός της, είναι νεκρός.

Η Αθηνά Κοντοπάνου έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και για το πιο σοβαρό τραύμα κοντά στον αστράγαλο, οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις το επόμενο διάστημα.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση περιμένουν να πάρουν κατάθεση από τη γυναίκα του αδικοχαμένου επιχειρηματία, όπως επίσης και από τον Σέρβο ιδιόκτητη της μάντρας στη Γερμανία από όπου πήρε την πανάκριβή, ελαφρώς μεταχειρισμένη, Ferrari ο Τζώρτζης Μονογυιός.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας