Πολιτική

«Αυγή» / Εξυγίανση εν κινήσει με ομόφωνη απόφαση

Αναδιάρθρωση με το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ κρεμασμένο στα περίπτερα αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. με ομόφωνη απόφαση.  Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση επτά ωρών, όπου πραγματοποιήθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος, το Πολιτικό Συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΥΓΗΣ και, σύμφωνα με πληροφορίες, εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, “όσο δύσκολες και να είναι”, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης με την εφημερίδα σε λειτουργία.

Αν και με βάση τα δεδομένα της Τετάρτης και της συζήτησης στο Πολιτικό Κέντρο ως πιθανότερο σενάριο έμοιαζε η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του καθημερινού φύλλου προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία, για την επιβίωση του οργανισμού ΑΥΓΗ, οικονομική εξυγίανση, η διοίκηση αναζήτησε και κατέληξε σε μια ρεαλιστική πρόταση που διασφαλίζει τόσο την κυκλοφορία της καθημερινής ΑΥΓΗΣ όσο και την επίτευξη του οικονομικού εξορθολογισμού.

Την πρόταση αυτή εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας την ψήφο όλων των μελών του οργάνου στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε. Μια πρόταση που, εκτός των άλλων, αποτυπώνει και τη σύνθεση των απόψεων, των προβληματισμών και των ενστάσεων που διατυπώθηκαν από στελέχη του κόμματος και αφορούσαν κυρίως το ζήτημα της προσωρινής αναστολής της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου.

Βέβαια κρίσιμο ρόλο έπαιξε και το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και στήριξης των φίλων και αναγνωστών της ΑΥΓΗΣ, τόσο με τις δηλώσεις στήριξης στα social media, όσο όμως και κυριότερα με την έμπρακτη ενίσχυση με συνδρομές, οι οποίες εκτοξεύτηκαν σε λίγα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καμπάνια με στόχο την αποφασιστική αύξηση των ηλεκτρονικών συνδρομητών της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της εφημερίδας συνεδρίασε χθες με μεγάλη συμμετοχή αποφασίζοντας την κήρυξη απεργίας την ερχόμενη Τρίτη και την έκδοση απεργιακού φύλλου με κύριο αίτημα να παραμείνει ανοιχτή η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς συγκεντρώνοντας παράλληλα υπογραφές. Ωστόσο, υπό το φως των νέων δεδομένων που φέρνει η χθεσινή απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της εφημερίδας θα συνεδριάσουν ξανά σήμερα προκειμένου να εκτιμήσουν τη νέα κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΥΓΗΣ, που θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τη διατήρηση του καθημερινού φύλλου να ενισχυθούν το σάιτ και η ΑΥΓΗ της Κυριακής.

Στις 31 Μαρτίου το συνέδριο

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της συζήτησης για την εφημερίδα, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει τη νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Με εισήγηση του Αλ. Τσίπρα αυτό θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διεξαγωγή του συνεδρίου στις 24-27 Φεβρουαρίου, ωστόσο, λόγω της πανδημίας και της διασποράς της Όμικρον, αποφασίστηκε η μετάθεση ένα μήνα αργότερα και όχι η αναβολή του όπως είχε γραφτεί σε μέσα ενημέρωσης, κάτι που είχε διαψεύσει κατηγορηματικά η Κουμουνδούρου.

 avgi.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας