Εκδηλώσεις Πολιτισμός

ΕΡΤ3 / “Μουσικές Οικογένειες” με τον Γιώργη Μελίκη: «Οι πλάνητες του Κάμπου των Τρικάλων», Παρασκευή 7 Ιανουαρίου

———

Πρεμιέρα για τη νέα εκπομπή της ΕΡΤ3  «Μουσικές Οικογένειες» 
«Οι πλάνητες του Κάμπου των Τρικάλων»
Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, στις 13:00

Πρεμιέρα κάνει η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μουσικές Οικογένειες», την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου που μας γνωρίζει οικογένειες παραδοσιακών μουσικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που αναγεννάται με το άκουσμα και τον παλμό.

Μπαίνουμε σε ένα μικρό, κλειστό σύμπαν μιας μουσικής οικογένειας, στον φυσικό της χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο και σε άλλα πεδία της μουσικοχορευτικής δράσης της. Η οικογένεια, η μουσική, οι επαφές, οι επιδράσεις, οι συναλλαγές οι ομολογίες και τα αφηγήματα για τη ζωή και τη δράση της, όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειας αλλά κι από τρίτους. Και τελικά ένα μικρό αφιέρωμα στην ευεργετική επίδραση στη συνοχή και στην ψυχολογία, μέσα από την ιεροτελεστία της μουσικής συνεύρεσης.

Τις είπανε ζυγές, κομπανίες, μουσικάντηδες, τακίμια, νταούλια, παιχνιδάτορες, συνάφια, χάλκινα, φυσερά, σαντουρόβιολα, λυροτσάμπουνα, εστουδιαντίνες, και φυσικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, γύφτους. Εμείς τις λέμε μουσικές οικογένειες. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετές! Ας τις ανακαλύψουμε μαζί!

Συντελεστές:
Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης
Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας: Μανώλης Ζανδές
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Δημήτρης Μήτρακας
Κάμερα: Άγγελος Δελίγκας
Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης-
Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων: Γιώργος Γεωργιάδης
Script, γενικών καθηκόντων: Γρηγόρης Αγιαννίδης
Εκτέλεση Παραγωγής Εμμανουήλ Ζανδές – Propaganda

· Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

banner-article

Ροη ειδήσεων