Κορωνοϊός

4η δόση /«Δεν γίνεται να εμβολιαζόμαστε κάθε 6 μήνες» λέει ο επικεφαλής των δοκιμών της AstraZeneca

……………..

«Δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όλες τις μολύνσεις»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και επικεφαλής των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca, Sir Andrew Pollard, μίλησε για το ενδεχόμενο της 4ης δόσης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, λέγοντας πως δεν γίνεται να κάθε έξι μήνες ο άνθρωπος να δέχεται αναμνηστικές δόσεις.

O Pollard σε συνέντευξή του στην Telegraph ανέφερε πως η 4η δόση των εμβολίων για τον κορονοϊό δεν θα πρέπει να χορηγείται μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, προειδοποιώντας πως οι ενισχυτικές δόσεις κάθε έξι μήνες «δεν είναι βιώσιμες».

Ο καθηγητής τόνισε πως θα πρέπει να στοχεύσουμε τους ευάλωτους στο μέλλον, αντί να δίνουμε ενισχυτικές δόσεις σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών, σημειώνοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει νόημα να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όλες τις μολύνσεις» και πως «κάποια στιγμή, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει».

Η παραπληροφόρηση για το AstraZeneca

Μεταξύ άλλων, ο Pollard, αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως η «παραπληροφόρηση» θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

O καθηγητής τόνισε ότι οι αναφορές Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με κινδύνους του εμβολίου της AstraZeneca, θα ήταν «πολύ πιθανό» να κοστίσει ζωές στην Αφρική.

Ο Sir Andrew Pollard είπε: «Η παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων. Είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να αρρώστησαν σοβαρά και να πέθαναν λόγω παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.

Μέρος της παραπληροφόρησης προήλθε σκόπιμα από άτομα κατά των εμβολιασμών και άλλες προήλθαν από ακούσιες συνέπειες σχολίων από πολιτικούς. Ας πούμε απλώς ότι τα σχόλια που έγιναν στην ηπειρωτική Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική».

 newsbeast

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας