Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας Πέλλας: “Πάρτε πίσω τις απολύσεις / Αυτοί κολυμπάνε στα κέρδη και εμείς στη φτώχεια”

——-

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών- Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας σήμερα το μεσημέρι έξω από τη βιομηχανία Τροφίμων ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ στην Αλεξάνδρεια .

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ για τις απολύσεις των συναδέλφων μας παραμονές πρωτοχρονιάς.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τον νόμο Χατζηδάκη η εταιρεία προχώρησε στις αδικαιολόγητες απολύσεις των συναδέλφων μας χωρίς καμιά προειδοποίηση και με επίδοση της απόλυσης στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα.

Μετά από μια δεκαετία κρίσης και μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν την ανάπτυξή τους.

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρουσίασαν υπερκέρδη, τα οποία ήρθαν να ενισχύσουν οι νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, νέες απαλλαγές από εισφορές και φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης.

Αυτοί κολυμπάνε στα κέρδη και εμείς στη φτώχεια

Αντίθετα οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουμε την τεράστια εργασιακή ανασφάλεια: με απολύσεις, δουλειά χωρίς ωράριο, εξαντλητικές βάρδιες, τρομοκρατία, εργατικά ατυχήματα, απλήρωτες υπερωρίες και μισθούς πείνας που εξαντλούνται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις απολύσεις και να απαιτήσουν τώρα την ακύρωσή τους.

Με την οργανωμένη δράση μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας