Βέροια Εργασία

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Επιτακτική η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση

——-

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση!

Το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη! Επομένως κρίνουμε πως η απόφαση της Κυβέρνησης για αυτή την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος!

Στην εστίαση, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση βρίσκει το εύκολο θύμα και κάνει πάλι το ίδιο λάθος κλείνοντας την οργανωμένη εστίαση ανοίγοντας τα παράνομα πάρτι και τις συνευρέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο!

Σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις εργασίας!

Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (μιας και παρατάθηκε έως το τέλος Μαρτίου του 2022) ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ!

Έτσι μόνο θα αποφύγουμε χαμένες θέσεις εργασίας! Οτιδήποτε άλλο μας βρίσκει αντίθετους και μετά από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης η οποία επιδεινώνεται από λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποστούμε κι άλλα!                                                                         

banner-article

Ροη ειδήσεων