Κοινωνία Κόσμος

Χιλιάδες αμερικανοί ναύτες στα Χανιά εν μέσω έκρηξης της πανδημίας

—–

Περίπου 5.000 ναύτες και στρατιωτικοί του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» θα βρίσκονται τις ημέρες τις Πρωτοχρονιάς στην πόλη των Χανίων – Ανησυχία για τη διασπορά του covid-19 σε μια επιβαρυμένη περιοχή.

Το θέμα επισήμανε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητώντας να μην επιτρέψει ο Δήμος Χανίων την απόβαση των 5.000 Αμερικανών ναυτών του Τρούμαν στα Χανιά.

———————-

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφήνονται ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι 5.000 στρατιώτες στην πόλη, με την συμφωνία και της δημοτικής αρχής, την στιγμή που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εμπλοκής των υγειονομικών και αστυνομικών αρχών προς αυτούς στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό (δεδομένης της «ασυλίας» τους).

—————————–

Σημειώνεται ότι το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στα Χανιά από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο ξεκούρασης και αναψυχής.

«Ενώ οι κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων έχουν φτάσει σε πληρότητα 100%, η δημοτική αρχή συνεισφέρει στο τζογάρισμα της υγείας του λαού», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», κάνοντας παράλληλα λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση των Χανιωτών: «Την ίδια στιγμή που ο Χανιώτικος Λαός γίνεται για άλλη μια φορά έρμαιο στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων περιοριστικών μέτρων, με αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε συνδυασμό με επίκληση της χρεοκοπημένης λογικής της «ατομικής ευθύνης», αφήνονται ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι (όπως πολλάκις στο παρελθόν) 5000 αμερικανονατοϊκοί στρατιώτες στην πόλη, με την συμφωνία και της δημοτικής αρχής».

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία κατά του ελλιμενισμού του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν» και της ελεύθερης μετακίνησης των χιλιάδων στρατιωτών χωρίς έλεγχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:


«Έχουμε πολλάκις γίνει μάρτυρες ως σήμερα δημοτικών αρχών της πόλης μας να χαριεντίζονται με κάθε ευκαιρία με τους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες που έρχονται στην περιοχή μας. Η σημερινή δημοτική αρχή, σε συνέχεια των προηγουμένων, και σε πλήρη σύμπλευση με την νυν και τις πρώην κυβερνήσεις, ενισχύει με την στάση της τις μεθοδεύσεις μετατροπής της χώρας μας σε θύτη άλλων λαών, αλλά και στην μετατροπή της περιοχής μας σε πιθανό στόχο αντιποίνων.

Η σημερινή όμως συμφωνία που εξέφρασε η δημοτική αρχή για τη κάθοδο στην πόλη μας των 5000 στρατιωτικών των ΗΠΑ που θα αποβιβαστούν από το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ S. Truman, αποτελεί άνευ προηγουμένου πρόκληση για τον Χανιώτικο Λαό. 

Την ίδια στιγμή που ο Χανιώτικος Λαός γίνεται για άλλη μια φορά έρμαιο στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων περιοριστικών μέτρων, με αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε συνδυασμό με επίκληση της χρεοκοπημένης λογικής της «ατομικής ευθύνης», αφήνονται ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι (όπως πολλάκις στο παρελθόν) 5000 αμερονατοϊκοί στρατιώτες στην πόλη, με την συμφωνία και της δημοτικής αρχής. 

Ενώ οι κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων έχουν φτάσει σε πληρότητα 100%, η δημοτική αρχή συνεισφέρει στο τζογάρισμα της υγείας του λαού. Θεωρεί καλοδεχούμενα τα «ναυτάκια», ενώ είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εμπλοκής των υγειονομικών και αστυνομικών αρχών προς αυτούς στην τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό (δεδομένης της «ασυλίας» τους) με δεδομένες τις γνωστές διαθέσεις «ξεσπάσματος» που έχουν κάθε φορά που τριγυρνάνε στην πόλη μας. Φτάνει στο σημείο για να δικαιολογήσει την στάση του, να χαρακτηρίζει τους Αμερικάνους στατιώτες υπόδειγμα υγειονομικής συμπεριφοράς και να χαρακτηρίζει ως επικίνδυνους τους Χανιώτες μην κολλήσουν κορονοϊό τους Αμερικάνους.  

Η προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟικών φονιάδων, με το πρόσχημα ότι «αφήνουν» λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα «παπαγαλάκια», μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χανίων, δεν μπορεί να κάνει τους Χανιώτες να ξεχάσουν τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην επιβολή της επταετούς χούντας, στην εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου. Τα αιματοβαμμένα δολάρια δεν μπορούν να αθωώσουν τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, σε μια σειρά λαούς. Είναι τόσο προσκολλημένοι στην υπεράσπιση των φονιάδων που δεν τους ενδιαφέρει ούτε η άμεση προστασία του Χανιώτικου Λαού από τον Κορονοϊό.  

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στην έλευση των φονιάδων των λαών. Να συμμετέχει στην μηχανοκίνητη πορεία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς που καλεί η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ».

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων